O adolescentă a fost internată cu arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu o substanță inflamabilă

foc-in-soba-benzina

O minoră în vârstă de 12 ani a suferit combustii, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu o substanță inflamabilă. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri în localitatea Racovăț, raionul Soroca.

Fata aflându-se singură acasă a hotărât să facă focul, iar pentru al aprinde a folosit benzină. În câteva clipe mâinile și fața au fost cuprinse de flăcări. Minora a primit combustii de gradul III și IV fiind internată de urgență în spital. Incendiu în locuință nu a avut loc. Toate circumstanțele producerii acestui caz urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a întâmplat ieri în orașul Căușeni. Conform informațiilor preliminare persoana cel mai probabil s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă defectă lăsată cu focul aprins pe parcursul nopții. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital. Incendiul în locuință nu a avut loc.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să evită aprinderea focului cu substanțe inflamabile și să nu le permită minorilor exploatarea acestora. Conform datelor Serviciului de la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 407 incendii în care au decedat 41 de oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente