Ce faci pe 29 martie? Ia-ți prietenii, colegii, întreaga echipă, chiar și vecinii și vino la primul Hackathon în vizualizarea datelor statistice - DATAVIZ. Sună complicat? Ai să vezi că e mai simplu decât orice formulă matematică.

Se poate înscrie orice tânăr/tânără, student/ă, profesionist/ă cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, indiferent de domeniul de activitate. Participarea este gratuită, trebuie doar să te înscrii, completând acest formular de înregistrare.

Grupaţi în echipe de 2-4 persoane, ei vor trebui să propună instrumente de prezentare a datelor statistice: grafice, hărți, imagini, texte sau altele. Vor fi premiaţi pentru creativitate şi idei noi. Învingătorii vor câștiga vouchere în valoare de 200 de euro.

DATAVIZ Hackathon adună tineri din diverse domenii: studenți la economie, sociologie, statistică, programatori, ONG-iști, jurnaliști, designeri grafici, academicieni, activiști, pentru că noi credem că statistica poate fi valorificată prin colaborarea profesioniștilor din mai multe domenii.

Înscrierea participanților se va face în perioada 17-25 martie 2017. Formularul de înscriere îl puteți accesa la adresa https://goo.gl/MM2ANo . Lista participanților se va publica în ziua de 25 martie pe pagina de Facebook a evenimentului.

DATAVIZ Hackathon este un eveniment finanțat de către Uniunea Europeană, organizat de Proiectul „Îmbunătățirea Statisticii Regionale în Republica Moldova” (STATREG) în parteneriat cu Biroul Național de Statistică din Moldova.