Anastasia Fotachi, Miss Bikini Moldova 2016, va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional de frumusețe Miss Eco International, ce se va desfășura în luna aprilie în Egipt. Tânăra a pregătit deja filmulețul de prezentare, iar momentan lucrează la celelalte aspecte organizatorice.

După ce anul trecut, designerul Olga Blanc a făcut parte din juriul acestui concurs și a fost cea care a oferit rochiile de seară purtate de finalistele Miss Eco International 2016, în acest an, organizatorii i-au propus designerului să invite la concurs o tânără care să reprezinte Republica Moldova, iar Olga a înaintat candidatura Anastasiei. După ce au analizat dosarul și fotografiile Anastasiei, organizatorii au acceptat candidatura tinerei.

„Programul pe care îl vom avea în Egipt va fi unul încărcat și se va desfășura în perioada 1-15 aprilie. În cele două săptămâni, voi călători în Egipt, deoarece organizatorii vor ca participantele să facă cunoștință cu istoria, locurile de importanță majoră, cultura și religia acestei țări. În ceea ce privește concursul, etapele acestuia vor fi alcătuite din proba de talent, costumul de baie, prezentarea unei rochii Eco, costumul tradițional și rochia de seară”, a menționat Anastasia Fotachi.

Cea mai dificilă probă pentru Anastasia va fi concursul de talente în cadrul căruia tânăra va interpreta o piesă: „De două luni frecventez regulat lecții de canto, unde împreună cu profesorul învăț ore în șir. Țin în secret ce piesă pregătesc pentru că vreau să păstrez o intrigă”.

În ceea ce privește ținutele pe care le va purta, tânăra a menționat că majoritatea i-au fost oferite de către Olga Blanc, iar rochia eco va fi creată din hârtie. „Imaginea și ideea rochiei am creat-o împreună cu sora mea, care are propriul său atelier de lucru pentru confecționarea decorațiunilor din hârtie. Am împărțit între noi responsabilitățile, astfel că pe lângă canto și lecții de limbă engleză, eu tai, lipesc cu lipici și îmi amintesc de lecțiile de educație tehnologică din școală”, spune Anastasia.

Având o experiență la activ în materie de concursuri, fotomodelul ne-a declarat că înainte de orice ieșire pe scenă există o muncă colosală ce presupune crearea unei imagini, a costumelor, machiajului, coafurii. Să defilezi frumos pe scenă nu este suficient, or e nevoie să fii activă și sociabilă. Procesul de pregătire pentru Miss Eco International presupune sport, dietă, lecții de canto, studierea limbii engleze, pregătirea costumelor, dar și informarea despre țara gazdă și alte țări participante.

Pe lângă pregătirea pentru concurs, Anastasia continuă să muncească și participă la diverse ședințe foto și materiale comerciale pentru a câștiga bani, pentru că aceasta va trebui să își acopere toate cheltuielile călătoriei în Egipt. Are un program foarte încărcat, iar uneori totul devine mult prea obositor. Cu toate acestea, este fericită să îi aibă alături pe cei dragi, care o ajută să rezolve problemele legate de organizare.