A fost realizat un clasament al celor mai curate 10 orașe din întreaga lume

12497704-stockholm-city
Foto: scandichotels.com

A fost întocmit Top 10 al celor mai curate orașe din lume. Clasamentul a fost realizat de publicația britanică „The Telegraph”, care a folosit datele furnizate de Organizația Mondială a Comerțului (OMC), precizează Rador.

Pe prima poziție, în acest clasament, se situează capitala Suediei, Stockholm. În comparație cu anii 1990, acest oraș a redus considerabil emisiile de gaze de eșapament, iar până în anul 2050 va renunța complet la utilizarea cărbunelui pentru producerea energiei.

Urmează, pe locul doi, orașul Wellington (Noua Zeelandă), iar Canberra, capitala Australiei, se situează pe locul trei. Pe locul patru – Ottawa (Canada), iar pe locul cinci – Edinburgh, capitala scoțiană, oraș de pe coasta de est a Scoției. În Top 10 al celor mai curate orașe din lume se mai află: Montevideo, capitala Uruguay și Tallinn, capitala Estoniei.

O altă destinaţie apreciată pentru curăţenia sa este tot o capitală din nordul Europei: Helsinki. Turiştii sunt întâmpinaţi în acest oraş de numeroase peisaje pitoreşti, precum şi de o arhitectură armonioasă. Capitala Finlandei este de asemenea şi un important centru cultural european.

În clasament a mai fost inclus Monaco şi Madrid, Spania. La polul opus s-a situat Riyadh, capitala și cel mai mare oraș din Arabia Saudită, fiind declarat cel mai poluat oraş din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente