(video) Unde-s tinerii. Nadejda Grosu, despre ce ne poate învăța Yoga: Devii conștient de corpul tău și de gândurile tale

17380137_1572885539407257_399099100_o

Filosofia Yoga e simplă… ea pornește din iubire, calm, armonie și se dezvoltă față de tot ce atingem, privim sau simțim. În căutarea noastră, am găsit și tineri îndrăgostiți de Yoga. Printre ei e și Nadejda Grosu, o tânără de 24 de ani, care a dus această pasiune mai departe și a devenit instructoare la un centru din Capitală. Nadejda ne-a povestit ce înseamnă această activitate pentru ea, dar și pentru fiecare persoană care încearcă să se înțeleagă pe sine prin Yoga.

Sunt o multitudine de stiluri de Yoga. În centrul Ansuya se practică Hatha Yoga, Ashtanga Viniasa și Aero Yoga. Noi am asistat la o sesiune de Aero Yoga, care a început cu un minut în care toți participanții s-au deconectat de la agitație, griji și stres și s-au conectat profund cu corpul lor.

„În interiorul nostru zâmbim, suntem fericiți și relaxați”, astfel îi îndeamnă Nadejda pe toți cei care vin la lecțiile ei. Tânăra obișnuia să fie o simplă practicantă până în momentul în care a înțeles că Yoga înseamnă atât de mult pentru ea, încât își dorește să împărtășească tot ce cunoaște cu cei din jur. Astfel, a hotărât să renunțe la tot ceea ce făcea înainte și a devenit instructoare.

Să practici Yoga la Chișinău este o activitate relativ scumpă. Nadejda ne-a explicat că Yoga nu este bazată pe profit, dar pentru a beneficia de o atmosferă cu adevărat plăcută, sunt necesare anumite investiții.

Pentru viitor își dorește o călătorie în India.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente