Instanța de judecată a emis mandat de arestare la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Eduard Grama. Ministrul Agriculturii a fost reținut miercuri într-un dosar de corupție, asta după ce ofițerii CNA, dar și procurorii Anticorupție au făcut percheziții acasă și în biroul acestuia.

Avocatul lui Grama, Iurie Balan, susține că decizia judecătorilor este neîntemeiată, fiindcă nu s-au prezentat probe care să confirme învinuirea, dar nici probe care să justifice plasarea în arest la domiciliu. Procurorul a menționat însă că Eduard Grama este învinuit de corupere pasivă, iar probele urmează să fie prezentate.

Reamintim că, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost reținut pe 15 martie, pentru 72 de ore, într-un dosar de corupție pentru însușirea prin escrocherie și înșelăciune a bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău.

Eduard Grama este bănuit că ar fi primit sume de bani care nu i se cuvin pentru a întreprinde acțiuni prin care 9,9 hectare ale Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău să treacă în posesia unui agent economic din Stăuceni.

Atribuțiile ministrului Eduard Grama au fost preluate temporar de către viceministrul Iurie Ușurelu. Momentan, ministerul își continuă activitatea în regim normal, îndeplinind obiectivele pentru actuala perioadă.