Filip i-a transmis lui Dodon propunerea de revocare din funcţie a ministrului Eduard Grama

IMG_3043

Procuratura Anticorupție a expediat ieri un demers în adresa Premierului Pavel Filip, prin care a fost solicitată suspendarea provizorie a domnului Eduard Grama din funcția de ministru, în legătură cu desfășurarea urmării penale.

Tot ieri, la Cabinetul Primului Ministru a parvenit și o cerere din partea ministrului Eduard Grama, prin care își anunță intenția de a demisiona din funcție.

Având în vedere circumstanțele menționate, Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care propune revocarea domnului Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

Reamintim că, Ministrul Agriculturii și Industriei alimentare, a fost reținut pe 15 martie, pentru 72 de ore, într-un dosar de corupție pentru însușirea prin excrocherie și înșelăciune a bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău.

Eduard Grama este bănuit că ar fi primit sume de bani care nu i se cuvin pentru a întreprinde acțiuni prin care 9,9 hectare ale Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chișinău să treacă în posesia unui agent economic din Stăuceni.

Atribuțiile ministrului Eduard Grama au fost preluate temporar de către viceministrul Iurie Ușurelu. Momentan, ministerul își continuă activitatea în regim normal, îndeplinind obiectivele pentru actuala perioadă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente