(video) Natura la un click distanță! Google Maps îți permite să explorezi interiorul unui vulcan

vulcan

Google Maps este ochiul nostru digital care ne permite să vedem cam oricare colțișor de lume de pe Pământ, iar o nouă unealtă ne poate arăta și ce se află sub pământ, scrie playtech.ro.

De acum, Google Street View îți permite să explorezi unul dintre cele mai mari lacuri de lavă din lume. Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți locația craterului Marum de pe insula Ambrym.

Deși există numeroase zone impresionante în lume, pe care cu toții ne-am bucura nespus de mult să le putem explora cu ajutorul Google View, compania nu a ales întâmplător această locație specială. Lacul de lavă este unul dintre cele mai fascinante de speța sa. De aceea, platforma gigant adaugă, începând cu luna februarie, posibilitatea vizitelor digitale a acestor zone restricționate accesului publicului.

Vanuatu este un arhipelag alcătuit din 80 de insule mici care este localizat la mai mult de 1,600 de kilometri depărtare de coasta Australiei. Iar pe insula Ambrym putem regăsi două conuri vulcanice active (Marum și Benbow).

Pentru a putea vedea în interiorul craterului Marum, Google s-a folosit de ajutorul exploratorilor Geoff Mackley și Chris Horsly care au făcut rapel 400 de metri în interiorul vulcanului. Aceștia s-au folosit de o cameră Trekker care putea captura imagini panoramice de 360 de grade, pentru a surprinde măreția și detaliile din interiorul craterului. Lacul de lavă are dimensiunea a două stadioane de fotbal.

Pentru a vă face o idee cu privire la ce vă poate oferi mai nou Google Maps, cei doi exploratori au susținut că priveliștea poate fi comparată cu cea a suprafeței Soarelui. Introducerea acestor panorame pe harta platformei îi va face pe utilizatori să conștientizeze frumusețea lumii în care trăim, dar i-ar putea motiva pe exploratori, dar și pe cei pasionați de călătoriile în zonele exotice să viziteze zona și vulcanii din acest colțișor uitat de lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente