Republica Moldova intenționează să boicoteze Adunarea Parlamentară a CSI

csi

Republica Moldova intenționează să boicoteze Adunarea Parlamentară a CSI care va avea loc la St, Petersbourg în perioada 26-28 martie. Surse parlamentare informează ca motivul ar fi legat de lipsa unor acțiuni concrete privind soluționarea problemelor semnalate în nota de protest transmisa de autoritățile din Republica Moldova autorităților din Federația Rusă. Președintele Parlamentului a refuzat să ne ofere detalii în legătură cu acest subiect, dar a confirmat că se examinează posibilitatea unei astfel de decizii și că ea va fi luată în zilele următoare.

„Nu vă pot spune prea multe și comenta mult la subiect. Într-adevăr în perioada 26-28 martie va avea loc Adunarea Parlamentară a CSI. Delegația Republicii Moldova era preconizată, însă acum se examinează posibilitatea neparticipării în condițiile unei lipse de reacții și informațiile pe care le deținem legate de riscurile de călătorie. Decizia va fi luată în zilele următoare”, a declarat Andrian Candu pentru Deschide.MD

Întrebat dacă decizia finală va fi discutată cu partenerii occidentali, Andrian Candu ne-a răspuns că decizia aparține doar de autoritățile Republicii Moldova.

Am întrebat și dacă o eventuală decizie de a boicota evenimentul ar putea înseamna că autoritățile de la Chișinău sunt nemulțumite de atitudinea Rusiei după expedierea notei de protest:

„Permiteți-mi să nu comentez acest lucru. Sunt în examinare mai multe subiecte, inclusiv oportunitatea participării sau neparticipării Parlamentului Republicii Moldova la acest eveniment”, a declarant Andrian Candu precizând că Chișinăul încă așteaptă o reacție la acea notă de protest și la atitudinea manifestată autoritățile moldovenești.

Citește continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente