Recomandări #diez: 12 evenimente la care să mergi vineri, 17 martie

hug

Meteorologii prognozează pentru ziua de vineri, 17 martie temperaturi de plus și soare. Iar, pentru ca ziua să fie reușită noi am selectat 12 evenimente la care puteți să mergeți.

#1. Cum să eficientizăm cheltuielile bugetului municipal?

event1

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează prima audiere publică pe subiectul reformei administrației și serviciilor publice, în cadrul căreia se va discuta propunerea de lichidare a Direcţiei agricultură şi alimentaţie și Direcția socio-ecologică a municipiului Chișinău. De asemenea, în cadrul audierii publice vor fi discutate și identificate problemele ce țin de reforma administrației și serviciilor publice ale municipiului Chișinău, precum și a comasării și lichidării mai multor direcții ale municipiului ce va reduce din cheltuielile exagerate din bugetul capitalei. Doritorii de a participa sunt așteptați la eveniment, iar pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.

 

#2. Relansarea clubului de dezbateri din cadrul L.T. „Ion Creangă”

even2

Vineri va avea loc relansarea clubului de dezbateri din cadrul Liceului Teoretic „Ion Creangă”. Astfel, board-ul clubului organizează un joc demonstrativ pentru toţi doritorii care vor să descopere lumea dezbaterilor. Moţiunea jocului este: „AP ar introduce uniforma obligatorie-n şcoli”. Sunt așteptați doritorii pentru „a face istori și a ating noi culmi”, detalii suplimentare găsiți aici.

 

#3. Meet an American with Rachel Rettaliata

 Anton Polyakov
Anton Polyakov

Centrul AMerica de Resurse vă invită la o nouă ediție a evenimentului Meet an American, unde oaspete este Rachel Rettaliata, care este bursieră Fulbright. Invitata va povesti despre cercetările sale în domeniul monumentelor locale. Organizatorii annță că este important să aveți cu voi un document de identitate pentru a intra la eveniment. Intrarea este gratuită, iar pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

 

#4. Cafenea Publică: „Legea voluntariatului Pro/Contra voluntarilor”

even4

Centrul Republican pentru Copii și Tineret Artico invită coordonatorii de voluntari din cadrul tuturor orrganizațiilor o discuție „Legea voluntariatului Pro/Contra voluntarilor”. Activitatea va avea loc sub forma unei cafenele publice, o metodă de dialog activ, schimb de informaţii şi identificarea de soluţii creative pentru acţiuni în comunitate. În timpul cafenelei, vor fi dezbătute articolele incuse în cadrul Legii Voluntariatului Nr. 121, o temă de interes comun pentru toți tinerii. Doritorii de a participa sunt așteptați cu plăcere, iar pentru detalii suplimentare consultați pagina evenimentului.

 

#5. Lansare de carte – romanul „Suflete pereche”

even5

Scriitoarea Ana Onică vă invită la două ore de reverie. Ea promite o atmosferă plăcută, creată de surprize literare şi muzicale, cu invitaţi deosebiţi şi discursuri captivante. Pentru detalii suplimentare accesați pagina evenimentului, care este actualizată de organizatori.

 

#6. Festivalul Filmului Japonez

even6

Ambasada Japoniei vă invită la prima ediţie a Festivalului filmului japonez, ce se va desfăşura la Centrul cultural Odeon în perioada 17-18 martie 2017 și care este didicat celei de-a 25-a aniversare a relațiilor dintre Moldova şi Japonia. Intrarea la toate proiecțiile este liberă. În cadrul Festivalului vor fi prezentate 3 filme japoneze (dintre care unul va fi animat) pe gustul diferitor oameni dar și pentru diferite categorii de vârstă. Alte detalii găsiți pe #diez.

 

#7. Lawyers at Work. Instituția medierii. Realizări și perspective

even7

ELSA Republic of Moldova continuă seria de activități socio-informative #LawyersAtWork, prin care își propune să familiarizeze persoanele interesate cu particularitățile profesiilor juridice. Al 3-lea eveniment din această serie, se va desfășura cu tematica „Instituția medierii. Realizări și perspective”. Invitaţi speciali sunt Marcel Burlacu (mediator, fost președinte al Consiliului de Mediere) și Vîrlan Maria (mediator, lector la UPS „Ion Creangă”. Pentru alte detalii accesați pagina evenimentului pe facebook.

 

#8. Caii la fereastră

even8

Spectacolul „Caii la fereastră” de Matei Vişniec aduce în atenţie tema războiului care distruge omul atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic, nejustificat şi nemotivat. Războiul nu selectează victimele, el ucide fără să aleagă. Pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

 

#9. Workshop Gratuit: Managementul vânzărilor în perioada de haos

even9

La acest Workshop Gratuit se va vorbi despre conducerea vânzărilor în perioada de haos; 24 etape de sistematizare a vânzărilor; Cum afli și implementezi metoda care aduce 80% de vânzări; Diferențierea funcțiilor în Departamentul de Vânzări; Strategii de implementare Ip Telefonie și CRM și Tehnica semafor în managementul vânzărilor. Speaker este Alina Andriuta, cofondator Angry Business. Acces la eveniment: în baza înregistrării pe site și cu un act de identitate. Pentru alte detalii aici.

 

#10. 1090 Screenings at Spălătorie (final)

even10

Proiecție de film 10/90 studio la Spălătorie. Vor fi proiectate ultimile două serii ale filmului Abstract: The Art of Design, un serial foarte bine pus la punct despre design și încearcă să surprindă cât mai multe particularități ale unui domeniu surprinzător de vast. Sunt în total 8 episoade, fiecare episod este construit în jurul unui designer ce activează într-o disciplină diferită. Vom vedea despre: design grafic (cu Paula Scher), ilustrație (cu Cristoph Niemann), fotografie (Platon), arhitectură (cu Bjarke Ingels), design de interior (cu Ilse Crawford), design auto (cu Ralph Gilles), design de încălțăminte (cu Tinker Hatfield) și design de decoruri (cu Es Devlin). Informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#11. Săptămâna Ușilor Deschise

even11

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” organizează săptămâna ușilor deschise în perioada 17-18 Marite 2017. Astfel, liceeni vor putea face cunoștință cu profesorii și cu oferta educațională a universității. De asemenea, viitorii studenți vor avea posibilitatea să participe la traininguri, workshopuri și mese rotunde legate de activitatea de pedagog. De asemenea, în acest timp se vor desfășura și olimpiadele la mai multe discipline școlare printre care limba română, rusă, engleză, franceză ș.a Programul complet și alte detalii le găsiți pe #diez.

 

#12. Carla’s Dreams (live concert)

even12

Carla’s Dreams – proiect muzical moldovenesc, care a reușit să adune milioane de vizualizări pe canalul său oficial de Youtube vă invită la un concert live în această vinere. Detalii suplimentare despre eveniment găsiți pe facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente