(doc) Igor Dodon cere Guvernului introducerea în curicula școlară a disciplinei Istoria Moldovei

dodon
Foto: huff.ro

Igor Dodon a transmis o scrisoare prin care cere Guvernului introducerea în programul școlar a disciplinei Istoria Moldovei începând cu noul an de învățământ. Despre aceasta a anunțat socialistul Ion Ceban.

„Menținerea în curricula școlară a disciplinei Istoria Românilor creează un șir de impedimente, inclusiv în ceea ce privește consolidarea statalității Republicii Moldova. Această disciplină păstrează în societate starea de tensiune și de incertitudine privind viitorul statului moldovenesc. Cea mai mare parte a populației țării pledează pentru introducerea în programul de studii a disciplinei școlare Istoria Moldovei”, menționează președintele în scrisoare.

Introducerea Istoriei Moldovei în programul școlar face parte din programul electoral al președintelui Igor Dodon.

Reamintim că, la sfârșitul lunii ianuarie, la inițiativa președintelui a fost creată o comisie de expertiză istorică care a pus în discuție mai multe subiecte legate de importanța evenimentelor din trecutul Moldovei, dar și acțiunilor care se impun în vederea consolidării statalității și identității moldovenești.

În octombrie 2016, Dodon, pe atunci candidat la funcția de preşedinte, a accentuat faptul că va pleda pentru modificarea Codului Educaţiei. „Moldova ca stat are 657 de ani de la constituire. Avem o istorie frumoasă. Copiii noştri trebuie să studieze istoria ţării noastre. Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Moldovei”, spunea atunci candidatul socialist.

 

17352038_10155279527568949_976927430954391546_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente