(video) Chirtoacă, despre inițiativa PSRM de a organiza un referendum: „Este lipsită de substanță și conținut”

dorin_chirtoaca_primarul_chisinaului_despre_guvernul_sturza
Foto: rfi.ro

Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, a ieșit astăzi cu un briefing în care a răspuns la propunerea socialiștilor de a organiza un plebiscit de demitere a primarului. Chirtoacă a menționat că inițiativa dată nu este surprinzătoare și nu are nicio valoare pentru el. Primarul a specificat că de la alegerile locale din 2015 au trecut doi ani și în acest timp el a asigurat funcționalitatea orașului și o activitate stabilă a serviciilor.

În plus, Chirtoacă a menționat că în acest răstimp a reușit să asigure și o anumită dezvoltare a municipiului „pe unde mai bine, pe unde mai rău” cât s-a putut în condițiile care sunt. Astfel, din cele realizate, Chirtoacă a menționat: reabilitarea scării de la Valea Morilor, asamblarea a 40 de troleibuze, procurarea utilajului pentru Spitalul Sf. Treime în sumă de 5 mii de euro, reabilitarea str. Tudor Strișcă, amenajarea inelului interior Miorița Grenoble, Grădina Botanică, Lunca Bâcului, locurilor de parcare ș.a.

După ce a enumerat realizările sale, Chirtoacă a făcut și un rezumat al activităților realizate de socialiști, printre care a menționat: două referendumuri, dărâmatul gardurilor pe la șantiere, blocarea constantă a ședințelor consiliului municipal, prezentarea la ședință cu două discuri de frână și cu o cupă de glod și refuzul de a vota proiecte de dezvoltare a municipiului.

„Orice e propus, ei refuză. În același timp, nu vin cu nicio soluție pentru municipiul Chișinău, or oamenii nu i-au ales pentru ca ei să se confrunte constant cu subsemnatul sau cu colegii din consiliu, dar să vină și ei cu soluții pentru municipalitate”, afirmă Chirtoacă.

Prin urmare, această inițiativă lipsită de substanță și conținut nu vine decât să arate incapacitatea și incompetența lor, chiar lipsa de inspirație în ceea ce privește orice fel de soluție pentru Chișinău”, a conchis Chirtoacă.

Acesta a mai specificat că se face isterie și se neagă ceea ce s-a făcut deja. Briefingul integral poate fi urmărit mai jos.

Menționăm că astăzi consilierul municipal din partea PSRM, Ion Ceban, a anunțat că fracțiunea PSRM din cadrul Consiliului municipal Chișinău inițiază toate procedurile pentru organizarea unui Referendum pentru a-l demite pe Dorin Chirtoacă din funcția de edil al Capitalei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente