Omorul Cristinei Parhomenco. Principalul bănuit, internat la Spitalul de Psihiatrie, a fost declarat responsabil

collagecrisț

Principalul suspectat de omorul adolescentei de la Strășeni a stat internat la Spitalul de Psihiatrie timp de 30 de zile, unde a fost supus unui examen medical în urma căruia a fost declarat responsabil de acțiunile sale. În prezent, adolescentul este reținut la Peniteciarul nr. 1 din Capitală.

Solicitat telefonic, Aurelian Buzdugan, șeful-adjunct al Procuraturii Strășeni, a declarat pentru Today.MD că învinuitul Vlad Vitalie a fost externat din Spitalul Clinic de Psihiatrie și a fost transferat la Penitenciarul Nr.13 din Capitală.

„Da, dânsul a fost astăzi externat și transferat în penitenciar. Preliminar medicii au stabilit că acesta este sănătos și a fost responsabil când a fost comisă crima, respectiv este pasibil de răspundere penală. Urmează însă să fie prezentat raportul expertizei medicale în termen restrânși, în cel puțin două săptămâni, iar ulterior dosarul va fi transmis în instanță”, a menționat Buzdugan.

Amintim, că tânărul a fost internat în Spitalul de Psihiatrie în urma unei decizii a Judecătoriei din Strășeni, pe a se va decide dacă acesta a fost responsabil de faptele sale în momentul omorului adolescentei de 14 ani. Acesta este suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. După crimă, adolescentul a fugit în România, unde își făcea studiile, iar după ce a fost dat în căutare internațională, acesta a fost reținut în Ungaria, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova unde avea mandat de arest pe numele său pentru 30 de zile.

Cei patru minori sunt suspectați că au omorât-o pe victimă, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Conform legislației aceștia riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente