La Concursul „Limba noastră-i o comoară” au participat peste 1000 de elevi

limba romana
Foto: captură video

Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în colaborare cu Ambasada României la Chișinău organizează Gala de premiere a învingătorilor Concursului republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară”. Competiția este la prima ediție și are loc în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii romane în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020, precum și cu ocazia marcării a 100 de ani de la publicarea poemului „Limba noastră” de Alexei Mateevici, devenit în anul 1995 imnul Republicii Moldova.

Concursul republican „Limba noastră-i o comoară” are ca obiective de bază diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi, vorbitori culţi de limbă română, promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.

La competiție au participat peste 1000 de elevi ai claselor a V-a – XII-a de la instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba română, precum și cu predare în limbile minorităților naționale. Elevii au elaborat filmulețe originale, care includ secvenţe de la diverse activităţi curriculare și extracurriculare, interviuri, prezentări de proiecte individuale și de grup, ilustrând practici de cultivare a comunicării corecte în şcoală și în comunitate, situaţii de implicare în scopul promovării culturii comunicării.

Învingătorii vor fi anunțați joi, 16 martie 2017, în cadrul unei festivități. La Gala de premiere se preconizează să fie prezenți ministrul educației Corina Fusu, ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță, elevi și profesori de la instituții de învățământ din toate unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv de la instituțiile din stânga Nistrului.

Concursul republican „Limba noastră-i o comoară” este inițiat de Ministerul Educației și face parte din acțiunile întreprinse în vederea realizării prevederilor Ordinului Ministerului Educației nr.872 din 17 octombrie 2016 și Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii romane în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente