„Plantăm fapte bune în Moldova”. Tinerii și-au propus să planteze patru hectare de arbori la Tohatin

plantam_faptebune

Restabilirea albiei unui râu și crearea unui loc de recreere pentru locuitorii comunei Tohatin sunt obiectivele evenimentului din 25 martie curent. În acesată zi va avea loc plantarea copacilor în comuna Tohatin, municipiul Chişinău. Organizatorii și-au propus să implice un număr de 400 de voluntari ce vor sădi şi îngriji arbori şi arbuşti pe o suprafaţă de patru hectare.

Scopul evenimentului este de a restabili prin împădurire albia râulețului Bălţata, un afluent al Nistrului, care îşi are izvorul în aria plantării. Prezența apei aproape de suprafața cauzează alunecarea terenului, fapt care a determinat administrația publică locală a comunei să efectueze lucrări de drenaj, copacii sădiți de voluntari urmând să fixeze solul.

Pe acest teren, voluntarii urmează să planteze salcâmi, a cărui rol este de a restabili solul, tei, mesteceni, salcii, plopi, arțari, şi mai multe specii de arbuști, care vor servi drept gard viu.

În urma colaborării cu specialiști în amenajarea peisajului, a fost elaborată schema plantării unui parc, ce va servi drept loc de recreere pentru comunitate, şi totodată va preveni declanșarea unor alunecări de teren ulterioare Participarea organizațiilor partenere, a instituțiilor, incluzând primăria şi școlile, a societăților comerciale şi a voluntarilor din orice domeniu este unul din punctele cheie ale acestei inițiative, care urmărește crearea unei rețele de persoane interesate în a lărgi suprafața spatiilor verzi din Moldova.

Voluntarii vor fi preluaţi de la o locație din oraş, şi transportaţi cu microbuzul până la locul plantării, care se află la 10 minute de Chișinău. De asemenea doritorii pot folosi mijloacele de transport în comun, şi transportul personal. Organizatorii vor asigura toate instrumentele necesare, ceai fierbinte, un prânz cald, şi muzică vie – toate condițiile pentru a crea o atmosferă de neuitat, într-o frumoasă zi de primăvară.

Doritorii de a se înscrie o pot face completând formularul, iar pentru informaţii ulterioare şi detalii, accesaţi pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente