(video) Unde-s tinerii. Timp de cinci luni, elevi din trei sate din Ungheni își dezvoltă capacitățile la „Harap Alb”

17200143_1560145600681251_658765020_o

Peste 30 de tineri din satele Todirești, Pârlița și Grăseni, raionul Ungheni, s-au alăturat lui Harap Alb. Nu eroului din povești, dar programului de dezvoltare personală pentru tinerii din zonele rurale, care se află deja la a doua ediție.

Harap Alb are patru etape și se desfășoară pe parcursul mai multor luni, începând cu februarie. Noi am reușit să-i vedem în acțiune la Pîrlița, în prima parte a proiectului, și i-am găsit motivați de a se implica activ în toate sarcinile propuse.

Programul a debutat în 2016 în satul Todirești, Ungheni, și satul Rîșcova, Criuleni, Moldova. Astfel, peste 40 de adolescenți au beneficiat atunci de șansa să experimenteze elaborarea și implementarea unui proiect, să se simtă valoroși în comunitățile lor și să fie insipirați și împuterniciți pentru a continua mișcarea pe calea activismului social și ecologic.

Comunitatea de absolvenți tinde să se mărească, întrucât organizatorii spun că vor continua să aducă programul în mai multe localități rurale din Moldova.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente