8 martie: Aeroportul din Rio de Janeiro a fost redenumit cu prilejul Zilei Mondiale a Femeii

rio-de-janeiro-809756_1920
Foto: vacanteinrate.ro

Aeroportul internațional din Rio de Janeiro își va schimba simbolic numele miercuri, cu prilejul Zilei internaționale a femeii, pentru a aduce un omagiu unei militante emblematice împotriva violenței domestice, relatează Agerpres.

Timp de zece zile, între 8 și 18 martie, numele Antonio Carlos Jobim, vedetă a Bossa Nova, va fi înlocuit cu Maria da Penha, a anunțat marți Bianca Ferreira, purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Într-o altă inițiativă pentru miercuri, două zboruri ale companiei aeriene GOL vor zbura cu echipaje în întregime feminine, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Maria da Penha Maia Fernandes este un simbol al Braziliei. Această farmacistă a supraviețuit brutalităților la care a fost supusă de soțul ei, reușind să scape cu viață după ce a fost împușcată și electrocutată.

Devenită paraplegică, ea a obținut condamnarea soțului ei la opt ani de închisoare, iar în 2006 o lege care prevede pedepse mai dure pentru cei care comit violențe domestice a primit numele ei.

„Vrem să-i dăm o mai mare vizibilitate acestei cauze și să provocăm o dezbatere asupra unor teme precum drepturile femeilor, profitând de marele trafic cotidian de pasageri în terminalele noastre”, a explicat aeroportul într-un comunicat.

Brazilia, una dintre țările în care au loc cele mai multe violențe din întreaga lume, este afectată în mod special de brutalitățile asupra femeilor.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut de Institutul de cercetare economică aplicată (IPEA), 4.757 de femei au fost asasinate în 2014, cu 11,6% mai multe decât în urmă cu zece ani.

Poliția din Rio a anunțat de altfel săptămâna trecută că o femeie a fost victima unei agresiuni la fiecare patru minute în timpul carnavalului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente