50 de participante s-au întâlnit la evenimentul sportiv internațional „Women’s Karate Festival”

2
Foto: Natalia Donet

„O femeie puternică este o femeie protejată”, acesta a fost motto-ul celei de-a II ediție a Festivalului Feminin de Karate care a avut loc pe 5 Martie în incinta Universității de Educație Fizică și Sport.

„Women’s Karate Festival” este un eveniment sportiv internațional dedicat domnișoarelor și sportivelor care are ca scop încurajarea tuturor fetelor și femeilor, indiferent de vârstă și abilitățile de cunoaștere a artelor marțiale, în special karate, să contribuie la combaterea stereotipurilor, violenței și discriminării împotriva femeilor în societatea noastră.

În acest an, festivalul a întrunit 50 de participante cu vârsta cuprinsă între 4-36 ani. Pe tatami, și-au dat întâlnire sportive de performanță din cadrul diferitor cluburi, precum: Mowgly (Ucraina, Odessa), Okan (Ucraina, Odessa), Zahist(Ucraina, Odessa), Leader (Ucraina, Cernăuți), Masibo (România), Bogatyri (Republica Moldova,Tiraspol), Samurai (Republica Moldova,Chișinău), Master (Republica Moldova, Chișinău), Ronin (Republica Moldova,Chișinău), Shotokan (Republica Moldova, Bălți) cât și o echipă de 9 arbitri cu o experiență formidabilă. Sportivii au concurat la trei discipline, și anume: Fantom, Kata șiKumite.

Toate sportivele au primit în dar flori și cadouri din partea Federației cât și a partenerilor evenimentului. Odată cu onorarea imnului de stat, voluntarii acestui eveniment au venit cu o surpriză energică pentru toți cei prezenți printr-un flashmob. De asemenea publicul și participantele, pe parcursul zilei au avut parte de surprize și din partea școlii de gimnastică „Speranța” care au venit cu un dar deosebit, cât și o demonstrație din partea sportivelor care practică un alt gen de sport și anume Takewondo.

În cadrul festivalului a activat și o zonă de divertisment unde fiecare putea să-și încerce norocul în zone ca: origami, sport, UN Women, face-painting, și să participe la o tombolă.

Photo Credit: Natalia Donet
Photo Credit: Natalia Donet
Photo Credit: Natalia Donet
Photo Credit: Natalia Donet
Photo Credit: Natalia Donet
Photo Credit: Natalia Donet
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente