(video) Maia Sandu: Plahotniuc vrea la putere cu prețul libertății şi bunăstării cetățenilor

rsz_2017-03-06_18-43-06
Foto: Captură video

Tot instrumentarul aflat la dispoziția lui Vlad Plahotniuc (liderul PDM, n.r.): poliţie, procuratură, justiţie, fisc, vamă va fi pus în funcțiune pentru a determina deputații aleși pe circumscripții să se alăture Partidului Democrat. Declarații în acest sens au fost făcute de către reprezentanții Partidului Acțiune şi Solidaritate, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Maia Sandu, preşedintele PAS, a declarat că Vlad Plahotniuc este cunoscut ca „cel mai corupt politician din ţară, cel mai mare cumpărător de deputaţi şi persoana cea mai detestată de cetăţeni”. Aceasta se întreabă unde a fost Plahotniuc când oamenii deveneau tot mai sărăci şi când protestau contra corupției şi a ilegalităților comise de PDM.

„Dacă lui Plahotniuc îi pasă atât de mult de voința oamenilor, ar trebui să plece de la guvernare”, a declarat Maia Sandu. Aceasta afirmă că prin introducerea sistemului electoral uninominal, Plahotniuc vrea să se mențină cu orice preţ la putere, chiar cu preţul libertăţii şi bunăstării cetățenilor, prin coruperea deputaților aleși pe circumscripții uninominale.

„Noi, cetăţenii, nu vrem oameni ca oameni ca Şor şi Plahotniuc în următorul Parlament. Clasa politică nu trebuie reformată, clasa politică trebuie schimbată”, a mai spus Maia Sandu.

Igor Grosu, secretar general PAS, afirmă că va urma un amplu proces de intimidare a angajaților din instituțiile publice şi a întreprinderilor de stat şi „vom fi martori cum acești angajați vor fi impuși să semneze pentru marea inițiativă a lui Plahotniuc.” Campania pentru schimbarea sistemului electoral este îndreptată doar spre a conserva puterea liderului PDM, care a ajuns să controleze toate instituțiile statului, este de părere secretarul PAS.

„Imaginați-vă prin absurd apropierea lui Plahotniuc de cetățean, între cetățean şi domnul Plahotniuc fiind o armată de bodyguarzi şi tot felul de echipamente care să-i protejeze integritatea fizică şi psihică”, a remarcat Igor Grosu. Acesta spune că în prezent nu vede deputații PDM „străbătând țara în lung şi lat de dragul cetățenilor şi din dorinţa de a le explica reformele”.

Partidul Democrat propune trecerea la sistemul electoral uninominal. Luni, 6 martie, într-o conferință de presă, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că PDM va promova acest sistem, iar schimbarea legii electorale se va face după obținerea avizului Comisiei de la Veneția.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente