Iată care sunt cele 5 companii din Moldova ce vor putea exporta vin în Rusia

adrianpascaru_6_3_2017_14_40_17_736
Foto: Instagram / @adrianpascaru

Cinci companii vinicole din Moldova, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „CASTEL MIMI”, „Moldiugvin” și „Lion-Gri, din cele 13 inspectate de instituție în februarie curent, vor putea exporta vin pe piața din Federația Rusă.

Anunțul a fost făcut de serviciul federal sanitar rus Rospotrebnadzor. Potrivit instituției, companiile selectate pot trimite probele pentru obținerea permisului privind livrarea produselor ce urmează a fi exportate în Federația Rusă.

Instituția de la Moscova anunță că decizia a fost luată după ce au fost analizate mai multe materiale privind calitatea și inofensivitatea producției vinicole de la aceste companii.

Ministerul Agriculturii optează pentru ca niciun agent economic să nu întâmpine obstacole pentru a face exporturi. „Salutăm anunțul Rospotrebnadzor și sperăm că în viitor tot mai multe companii vor avea posibilitatea de a exporta produse vitivinicole”, a declarat ministrul Agriculturii Eduard Grama.

Mai mult, ministrul a specificat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este într-un contact permanent cu Rospotrebnadzor. Recent a fost expediată în adresa instituției informația preliminară cu dosarele a 30 de întreprinderi care și-au exprimat interesul de a exporta producție vitivinicolă în Federația Rusă.

Companiile „KVINT” și „KAZAYAK-VIN”, care anterior au obținut dreptul de a exporta vin în Federația Rusă, sunt îndemnate să prezinte probele la produsele noi.

În luna februarie, un grup de experți al Serviciului federal sanitar rus „Rospotrebnadzor” a sosit în Moldova pentru a inspecta întreprinderile din țară în vederea reluării exporturilor de vinuri moldovenești în Federația Rusă, precum și majorarea numărului companiilor care vor exporta pe piața rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente