(foto) Circul din Chișinău prin obiectivul unui fotograf din Olanda: „E ca și cum timpul s-a oprit în loc”

1
Foto: thesun.co.uk

The Sun a prezentat într-o serie de fotografii circul abandonat din Chișinău. Imaginile au fost realizate de un fotograf din Olanda, care a menționat că această clădire are un aspect științifico-fantastic.

„Aici e ca și cum timpul s-a oprit în loc în interiorul acestei clădiri. Mi-a plăcut arhitectura clădirii atât în interior cât și în exterior, iar pardoseala și picturile murale sunt un punct culminant al clădirii”, susține Bob Thissen, fotograf.

Circul din Chişinău a fost lansat oficial în 1981. Autorii proiectului și unii realizatori ai lui (arhitecții S. Șoihet și A. Kirilenko, inginerii T. Goriunova și M. Șein, brigadierul A. Parsin, electrosudorul-montor M. Postolache, muncitorul-marmurist N. Startev) au fost distinși cu Premiul de Stat al RSSM.

Circul din Chişinău este unul din edificiile care reprezintă Chişinăul şi care dispune de cea mai mare sală de spectacole din Republica Moldova. Sala de spectacole în formă de amfiteatru are o capacitate de 1900 de locuri, iar arena – un diametru de 13 metri. Sala de reprezentaţii este împrejmuită de un foaier în formă de semicerc, care este decorat cu picturi murale în tehnică encaustică. Circul a găzduit concerte şi reprezentaţii atât ale artiştilor autohtoni, cât şi ale celor de peste hotare (Belarus, China, Finlanda, Germania, Rusia, Ucraina etc.). Dacă circurile din fostul spaţiu sovietic realizau până la 14 reprezentaţii pe an, atunci Circul din Chişinău deţinea recordul de până la 57 de concerte pe an.

Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Photo Credit: thesun.co.uk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente