Cei mai buni promotori din domeniul turismului vor fi premiați în cadrul Galei Turismului din Moldova

FPTM

Cele mai importante componente ale turismului din Republica Moldova vor fi premiate la Gala Turismului Republicii Moldova. Evenimentul anual are drept scop promovarea turismului autohton la nivel național, prin stimularea participării cetățenilor și agenților economici din domeniu la dezvoltarea de zi cu zi a industriei turismului.

Prin acest eveniment Federația de Promovare a Turismului din Moldova (FPTM) și-a propus să promoveze destinațiile turistice la nivel național și internațional, să crească interesul cetățenilor față de țara noastră și să o poată promova ca destinație turistică potențialilor turiști. Unul dintre obiectivele evenimentului este ca fiecare cetățean să cunoască cel puțin 10 atracții turistice și trasee care să poată fi recomandate oricând.

 

148855966240399 (2)Alexandru Filipschi, președintele Federației de Promovare a Turismului din R. Moldova, a menționat că, Gala Turismului se află la a doua ediție și are ca scop promovarea segmentului de turism receptor. „Prin acest eveniment, dorim să creștem interesul față de R. Moldova și să o promovăm ca destinație turistică”, a subliniat Filipschi. În plus, prin acest eveniment se dorește demonstrarea faptului că în Moldova există turism și atracții turistice.

 

 

148855966240399Evenimentul este desfășurat în parteneriat cu mai multe organizații din domeniu. Natalia Țurcanu, director executiv ANTRIM, a declarat că organizația pe care o reprezintă se aliniază la acest eveniment dedicat promovării și stimulării turismului în R. Moldova. „Moldova ca destinație turistică este mai puțin cunoscută, iar Gala Turismului este un eveniment prin care se încurajează populația locală, oamenii din domeniu să promoveze țara și atracțiile turistice necunoscute.” De asemenea, Natalia Țurcanu a menționat că acest eveniment consolidează toate părțile componente ale turismului receptor și este un exemplu de colaborare a actorilor din sectorul privat. Țurcanu vine cu îndemnul „să facem Moldova cunoscută pe plan internațional”.

 

148855966240399 (1)Sergiu Botezatu, manager superior USAID, a declarat că sectorul turismului are un potențial mare de creștere și poate fi competitiv pe piețele internaționale. „Turismul receptor poate impulsiona creșterea economică și crearea locurilor de muncă”, a subliniat Botezatu. Managerul a mai oferit ca exemplu țările Armenia și Georgia unde turismul a înregistrat o creștere mare.

Specialistul a mai specificat că după o lungă perioadă de stagnare, începând cu 2015, fluxul de turiști înregistrează o creștere calitativă, iar anul trecut pensiunile rurale au înregistrat de trei ori mai mulți vizitatori.

În cadrul Galei din acest an se vor face 20 de TOP-uri a celor mai de succes oameni din domeniul turism, cei mai iscusiți manageri de vânzări, cele mai sigure companii de turism, cei mai obiectivi reprezentanți ai domeniului și cei mai ingenioși și creativi oameni – toți cei care au înregistrat în anul 2016 o ascensiune.

În fiecare TOP s-au înscris sau au fost desemnați oamenii sau locurile care s-au remarcat pe parcursul anului 2016. Pe 7 aprilie 2017 vor fi premiați primii trei din fiecare categorie. Decizia cine vor fi nominalizați se va decide în baza voturilor și a alegerii juriului, în proporție de 50 la 50. Doritorii de a se înregistra o mai pot face până pe 10 martie curent, la una din categoriile concursului.

Juriul se va întruni și va face propriul TOP dintre cei desemnați în funcție de observațiile personale. Mai multe detalii despre Gală găsiți în Regulamentul pentru anul 2017. Mai jos vedeți categoriile înregistrate în concurs:

#1. TOP 10 agenții de turism emițător din Republica Moldova;
#2. TOP 10 agenții de turism receptor din Republica Moldova;
#3. TOP 10 oameni ai turismului emițător din Republica Moldova;
#4. TOP 10 oameni ai turismului receptor din Republica Moldova;
#5. TOP 10 unități de cazare turistică din R. Moldova amplasate în Chișinău;
#6. TOP 10 unități de cazare turistică din R. Moldova amplasate în afara Chișinăului;
#7. TOP 10 ambasadori ai turismului din Republica Moldova;
#8. TOP 10 destinații turistice recomandate turiștilor străini;
#9. TOP 10 branduri ce promovează turismul din R. Moldova;
#10. TOP 10 ghizi de turism din țară recomandați turiștilor străini;
#11. TOP 10 vinuri din R. Moldova recomandate turiștilor străini;
#12. TOP 10 vinării din R. Moldova recomandate turiștilor străini;
#13. TOP 10 restaurante din R. Moldova recomandate turiștilor străini;
#14. TOP 10 surse media de promovare a turismului din R. Moldova;
#15. TOP 10 evenimente ce generează flux de turiști străini;
#16. TOP 10 meșteri populari ce promovează R. Moldova;
#17. TOP 10 transportatori avia ce operează curse în R. Moldova;
#18. TOP 10 transportatori auto ce operează curse în R. Moldova;
#19. TOP 10 bucate îndrăgite de turiștii ce vizitează R. Moldova;
#20. TOP 10 proiecte de dezvoltare a turismului din R.Moldova.

Potrivit organizatorilor, se poate vota online o singură dată pe zi în sistem click, acordând un vot participantului preferat, iar dacă doriţi să acordaţi mai multe voturi, expediaţi un SMS la numărul scurt 1031 (tarif: 10 lei inclusiv TVA, egal cu 10 voturi). Voturile trucate vor fi anulate.

Prin SMS, puteţi vota nelimitat. Textul mesajului în format corect va conține doar numele fotografiei participante, de exemplu – Ion Ionescu. Numele fotografiei participante trebuie scris fără diacritice și semne de punctuație – Calin Turcan. Serviciul este disponibil pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru abonaţii „Orange” şi „Moldcell”. Votul pe site a început pe 1 martie 2017, ora 00:00 și se va încheia pe 31 martie 2017, ora 18.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente