CEC invită moldovenii aflați în străinătate să devină funcționari electorali

IMG_6584

Comisia Electorală Centrală (CEC) invită cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate să se implice activ în procesul electoral din țară și să devină funcționari electorali. Apelul a fost lansat de către Președintele CEC, Alina Russu, în cadrul Conferinței de totalizare și evaluare a Programului „Alegătorii peste Hotare: Concluzii și recomandări”, al Institutului Republican Internațional din Moldova (IRI), desfășurată astăzi, 3 martie, la Chișinău.

Prin lansarea acestei platforme de comunicare și colaborare cu diaspora, CEC își dorește menținerea unui dialog continuu cu cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova aflați în străinătate și o implicare mai activă a acestora în procesul decizional din țară, în parte ce ține de organizarea și desfășurarea alegerilor. Pentru aceasta, e nevoie de identificarea persoanelor ce și-ar dori să devină membri ai organelor electorale care, împreună cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, să gestioneze și să desfășoare în cele mai bune condiții activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

În acest fel, persoanele interesate pot expedia un mesaj la adresa [email protected] sau pe rețelele de socializare ale CEC, indicând datele sale de contact (telefon, adresa de e-mail), dar și despre țara și orașul de reședință. Ulterior, acestea vor putea fi instruite la distanță prin intermediul platformei e-learning a Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente