(foto) Tinerii au împărțit simbolul primăverii în cadrul flashmobului „Zero discrimination Day”

flash1

Miercuri, 1 martie, în Piața Marii Adunări Naționale a fost organizat flashmobul „Zero discrimination Day”. Prin evenimentul dat s-au marcat trei ani de la lansarea Campaniei „No Hate Speech” în Republica Moldova.

Participanții la flashmob au împărțit insigne de culoarea alb roșu, simbol al Campaniei, dar și al mărțișorului. Scopul evenimentului a fost sensibilizarea populației privind problemele discriminării și combaterea discursului instigator la ură.

La eveniment au participat tinerii, reprezentanții minorităților și toți cei care nu sunt indiferenți față de problema discriminării. Organizațiile de tineret implicate în organizarea acestui eveniment sunt:Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Alianța Studenților din Moldova, Invento, Coaliția de Nediscriminare. Flashmobul a fost organizat cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Campania „Fără ură” a fost lansată în Republica Moldova în anul 2014. Scopul Campaniei în Republica Moldova este mobilizarea populației, în special a tinerilor, de a lua atitudine față de discursul instigator la ură – ce cuprinde toate formele de exprimare care răspândesc, instigă, promovează sau justifică ura. Activitățile Campaniei promovează valorile precum egalitatea, demnitatea, diversitatea şi nu în ultimul rând drepturile omului.

Campania „Fără ură” este parte a Campaniei internaționale „No Hate Speech Movement” – proiect al Consiliului Europei, lansat în 2012. Republica Moldova participă la această campanie alături de alte 37 de ţări europene.

flash

flash1

flash2

flash3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente