(doc) A început Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” 2017. Programul celor 48 de concerte

martisor

Cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, care se va desfăşura în perioada 1-10 martie la Chişinău, precum şi în 21 de raioane ale ţării, a fost inaugurată la 1 martie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din capitală.

În total la această ediție vor avea loc 22 de spectacole în Chișinău și 26 – în diverse localități din țară.

În acest an, printre muzicienii implicaţi în programul Festivalului se regăsesc nume din 11 țări: Elveția, Italia, China, Federația Rusă, SUA, Marea Britanie, România, Polonia, Germania, Belarus, inclusiv Republica Moldova. Printre aceștia sunt Vladimir Spivakov din Rusia, Leonardo Quardini din Italia, Alexandr Anisimov din Belarus ș.a., dar și conaționalii noștri care evoluează pe marile scene ale lumii: Andrei Jilihovschi, Alexandra Conunova, Oleg Baltaga.

Prima ediție a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor” a avut loc la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, ctitor al căruia a fost regretatul Alexandru Fedco, fost director al Filarmonicii. Festivalul vine să bucure publicul autohton cu prezența unor nume notorii nu doar din Republica Moldova, dar și din întreaga lume, transformând Chișinăul într-un adevărat centru cultural.

Program Mărțișor 2017

Unul din cele mai așteptate concerte din Chișinău va avea loc la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” la 9 martie 2017 și este Concert vocal-simfonic. Detalii pe Facebook.

Festivalul se va încheia pe 10 martie la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău cu un concert jubiliar al formaţiei „Noroc”, la 50 de ani de la fondare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente