Participă și tu! Campania „One Billion Rising Moldova” începe pregătirile pentru dans

INDIA-POLITICS-WOMEN-PROTEST
Foto: Huffington Post UK

Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie” va organiza la 1 și 3 martie, miercuri și vineri, două instruiri publice de dans pentru Campania „One Billion Rising”. Repetițiile vor avea loc alături de coregrafii Alexandra Soșnicova și Serghei Golovnea, la Casa Armatei din strada Tighina 47, la orele 18:30. La repetiții sunt bineveniți toți doritorii să participe la evenimentul din 5 martie.

Vă reamintim că duminică, 5 martie curent, la ora 13:00, în Strada Pietonală din Chișinău vor fi organizate o serie de acțiuni, inclusiv un dans public împotriva exploatării femeilor, în cadrul Campaniei „One Billion Rising”. La eveniment vor participa cele 18 organizații membre ale Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”, reprezentanți ai ambasadelor, ai societății civile, mass-media și publicul larg, susținători ai cauzei.

Menționăm că „One Billion Rising” este cea mai amplă acțiune în masă la nivel mondial, pentru a pune capăt violenței asupra femeilor. Milioane de oameni din peste 200 țări se adună anual, în cadrul Campaniei, să-și exprime solidaritatea și apelul către toate autoritățile responsabile, autoritățile naționale și internaționale, guvernele, mass-media, școlile, bisericile și organismele internaționale precum Organizația Națiunilor Unite etc – pentru a pune capăt culturii impunității și a violenței.

Caracteristica esențială a campaniei este exprimarea mesajelor sale prin dans. Această formă creativă de protest reprezintă o sfidare colectivă, folosind arta ca un instrument politic puternic de rezistență și protest, precum și o celebrare colorată, diversă și artistică a solidarității locale și globale. Peste tot în lume, în cadrul Campaniei, oamenii dansează cu furie împotriva tuturor formelor de violență – nu numai a violenței sexuale și bazate pe gen, dar, de asemenea, împotriva violenței sărăciei, inegalității, exploatării și marginalizării. Se dansează cu speranță pentru o lume fără violență.

Campania, lansată de Ziua Îndrăgostiților în anul 2012, a început ca un apel la acțiune, în baza unei statistici a Națiunilor Unite, potrivit căreia 1 din 3 femei de pe planetă este bătută sau violată în timpul vieții sale.

Având în vedere că populația mondială este de cca 7 miliarde, reiese că această statistică se referă la peste un miliard de femei și fete.
Tematica anului 2017 este exploatarea femeilor.

„Ne ridicăm prin dans, pentru a exprima bucuria și comunitatea și pentru a sărbători că nu am fost învinse de această violență. Ne ridicăm să arătăm că suntem determinate să creăm un nou tip de conștiință – una în care violența va fi înlăturată, până va deveni de neconceput.”

„În acest an, SUNTEM ÎN CREȘTERE ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRII FEMEILOR.”

Detalii despre organizarea Campaniei „One Billion Rising Moldova puteți urmări în Facebook, pe pagina evenimentului:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente