De la Bălți la Cahul! Festivalul „Bucurie în Mișcare” ia amploare în acest an

Dendrarium_0164

Pentru că a avut un succes răsunător la prima ediție, Asociația 11even din România, alături de AVI-Moldova, cu susținerea companiei Kaufland, anunță cea de-a doua ediție a Festivalului „Bucurie în Mișcare” – special pentru cei care preferă un mod activ de viață

De această dată, evenimentul ia amploare și se va desfășura timp de 3 săptămâni, în perioada 10- 25 iunie 2017, în 4 orașe alese să găzduiască cea mai importantă campanie de promovare a mișcării în masă din țara noastră.

„Bucurie în Mișcare” vine în orașul tău:

10-11 iunie – Bălți,
17-18 iunie –Cahul și Orhei,
22-25 iunie -Chișinău.

Derulat anul acesta sub sloganul „Iubesc mișcarea!”, proiectul își propune astfel să aducă împreună copii și părinții, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, sportivi amatori și profesioniști, într-un eveniment viu, extrem de ofertant. Având ca scop să mențină participanții activi pe tot parcursul celor patru festivaluri, organizatorii vor amenaja diverse zone pentru toți cei care iubesc mișcarea printre care: caravana de joacă pentru prichindei, Cros-ul Bucurie în Mișcare, jocuri și concursuri pentru copii și familie, competiții sportive, demonstrații sportive, fitness și dans, jocuri de team-building, zona cu meșteșuguri, zona cu bunătăți de toate felurile, zona de relaxare și board-games pentru tineri, etc.

fotoK

În campania din acest an, organizatorii lansează o provocare participanților prin intermediul unei zone de conversii creative a deșeurilor în jocuri și jucării. Aceasta presupune ca produsele rezultate în cadrul zonei „Reciclăm și ne jucăm” să fie oferite celor prezenți în schimbul unor donații, iar banii adunați vor fi utilizați pentru susținerea unor cauze sociale locale.

Cele 4 evenimente sunt implementate cu sprijinul unor co-organizatori locali – oameni și organizații care susțin active sportul și implicarea în comunitate. Pentru mai multe informații desprecampania Bucurie în Mișcare Moldova 2017 vă invităm să accesați bucurieinmiscare.md sau pagina oficială de Facebook.

Kauf

Vezi cum s-a desfășurat ediția „Bucurie în Mișcare” – 2016 AICI

Proiectul „Bucurie în Mișcare”

„Bucurie in Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. Până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

Prima ediţie s-a numit Family Olympics și a avut loc în 10 oraşe din România în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. Cu acea ocazie, au fost strânse fonduri pentru cumpărarea a 80000 de ghiozdane destinate copiillor din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România.

Începând cu anul 2016, proiectul a ajuns și în Chișinău, unde a atras peste 10000 de participanți cu ocazia primei ediții, derulate peparcursul unei săptămâni, în primăvara anului trecut.

Despre Asociaţia 11even:

Asociația implementează o serie de programe care au ca temă educația și dezvoltarea personală, și organizează evenimente sportive de amploare. Unul din principalele programe al asociației este „Creatori de Viitor”, program care-și propune să reunească o comunitate activă și dinamică a tinerilor cu rezultate deosebite din România. În 2011 au demarat rețeaua de evenimente „11even Experiences”, iar în 2012 au demarat seria de evenimente „Bucurie în Mișcare”. Mai multe informații despre Asociația 11even regăsiți pe www.11even.ro .

Despre AVI-Moldova

Asociaţia de Voluntariat Internaţional din Moldova (AVI-Moldova), membră a Service Civil International, organizaţie pacifistă de nivel mondial, este o organizaţie de voluntariat care are drept scop promovarea păcii, toleranţei, voluntariatului internaţional, schimbului intercultural, modului sănătos de viaţă prin intermediul activităţilor de voluntariat. Unul din obiectivele principale este promovarea oportunităților pentru tineri și a proiectelor sociale în comunitatea noastră. Mai multe detalii despre proiectele AVI-Moldova sunt pe site-ul avimd.org și pagina de facebook.

Despre Kaufland:

Angajamentul față de mediu și oameni.
„Întotdeauna dorim sa susṭinem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic, cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste. Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii provenind din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos.
Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare”, menționează Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente