(video) Șapte filme care au fost interzise în mai multe țări ale lumii

o-COUPLE-WATCHING-MOVIE-facebook

În istoria filmului, multe pelicule au fost interzise din diverse motive. Cinematografia a avut și timpuri de cenzură. Nu toate creațiile cinematografie au fost difuzate în salile de cinematograf și asta din cauza brutalității, a sexualității exagerate sau a cruzimii exagerate, scrie tasta.ro.

#1. „A Serbian Film” (2010) este unul dintre cele mai controversate filme de-a lungul istoriei cinematografice. Şi nu din cauza anumitor mesaje direcţionate împotriva regimului politic sau alte pretexte, ci pentru scene severe de pedofilie, necrofilie, incest sau crimă. Pentru toate aceste lucruri, a fost interzis în Norvegia, Spania sau Brazilia.

 

#2. Se spune că nu iese fum fără foc şi nici film atins de Tarantino fără scandal. „Natural Born Killers”, al cărui scenariu a fost scris de Quentin, spune povestea unui cuplu criminal, într-un mod care a atras atât fani, cât şi critici: în ciuda tricourilor apărute cu imaginea personajelor, filmul a fost considerat prea violent şi interzis în Irlanda, iar distribuţia sa oprită în SUA.

 

#3. „Exorcistul” (1973) este considerat unul dintre cele mai înfricoşătoare filme horror, ceea ce i-a adus încasări de 441 de milioane de dolari. Dar, odată cu succesul vine şi pedeapsa, pentru că scenele în care era distrus un crucifix ori limbajul dur au fost taxate cu 15 ani de interdicţie în Anglia.

 

#4. „Grotesque” este un horror japonez din 2008, despre un cuplu care este torturat de un criminal după prima întâlnire. Un subiect comun pentru filme horror, aţi spune. Doar că scenele în care cele două personaje sunt torturate şi abuzate durează 73 de minute, ceea ce a făcut ca filmul să fie interzis în multe ţări.

 

#5. „Cannibal Holocaust” (1980) a reuşit să fie interzis în 50 de ţări. Dacă titlul nu este suficient de şocant, atunci poate vă daţi seama din scenele cu animale decapitate. Regizorul său, Ruggero Deodata, a fost chiar arestat la un moment dat pentru crimă, însă ulterior a scăpat basma curată.

 

#6. S-a zvonit că „Faces of Death”, lansat în 1978, a fost interzis în 40 de ţări, ceea ce le-a sporit interesul celor din ţările în care filmul rula liniştit, iar încasările au explodat. S-a aflat, mai apoi, că fusese oprit doar în UK, Finlanda, Australia, Norvegia şi Noua Zeelandă, din cauza scenelor explicite despre moarte. Dacă vă grăbiţi să vedeţi ce a fost atât de scandalos, să ştiţi că din versiunea actuală lipsesc două minute esenţiale.

 

#7. Una dintre cele mai fascinante şi reuşite ecranizări ale unei cărţi, „A Clockwork Orange” a fost excepţia din această listă de interziceri: Stanley Kubrick, regizorul său, a fost cel care s-a opus difuzării în UK. Asta pentru că familia sa a primit ameninţări după apariţia zvonurilor cum că numeroase violuri şi crime fuseseră inspirate din film. Filmul a fost redifuzat abia după ce Kubrik a murit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente