Medalie de bronz pentru judocanul moldovean Dorin Goţonoagă la Grand Prix-ul de la Dusseldorf

2_2_0

Sportivul moldovean Dorin Goțonoagă a cucerit medalia de bronz la prestigiosul Turneu Internațional de judo GRAND PRIX, încheiat duminică la Dusseldorf, Germania.

Dorin Goțonoagă a concurat la categoria 81 de kilograme. Acesta a trecut în primele două runde de portughezul Diogo Lima și germanul Tim Gramkow, iar în sferturi l-a învins pe canadianul Eienne Briand.

În semifinale, judocanul moldovean a cedat în fața maghiarului Attila Ungvari, iar în lupta pentru bronz a repurtat victorie în fața portughezului de origine georgiană Anri Egutidze.

Este primul succes de importanță mondială printre seniori în cariera lui Dorin Goțonoagă, reprezentant al CS „Petrocub” (Hâncești), prima reușită fiind consemnată la Campionatul Europei de juniori din 2015.

În aceeași categorie de 81 kg, un alt judocan din Republica Moldova, Nicon Zaboroșciuc, a cedat în primul meci disputat în fața unui sportiv din Georgia.

Denis Vieru, care a ocupat locul 7 în categoria de 66 kg, a obținut două victorii în primele runde, în lupte cu sportivi din SUA și Germania, apoi a cedat în sferturi în fața unui judocan din Israel. În recalificări, Denis Vieru a avut șansa lui, dar a cedat în fața rusului Kamal Khan-Magomedov, cel care avea să câștige medalia de bronz.

 

gotonoaga_1

atac

dusseldorf

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente