Poliția a reținut un șofer care a accidentat un tânăr în Criuleni. Ce pedeapsă riscă

collagemasina

În dimineața zilei de 26 februarie curent, aproximativ la ora 04.00, pe o stradă din orașul Criuleni, un pieton de 22 de ani a fost tamponat de un automobil necunoscut. Imediat după săvârșirea accidentului rutier, șoferul automobilului a părăsit locul faptei, îndreptându-se în direcția municipiului Chișinău. În urma accidentului rutier, victima a primit diferite traumatisme.

La scurt timp după producerea impactului, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au depistat automobilul care ar fi fost implicat în comiterea accidentului rutier. Astfel, inspectorii de patrulare au stabilit că, la volanul mașinii s-a aflat un bărbat de 35 de ani, locuitor al orașului Criuleni.

Dacă șoferul va fi găsit vinovat de părăsirea locului unde s-a produs accidentul rutier, conform legislației, riscă să fie sancționat cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la doi la trei ani sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește conducătorilor auto că, atunci când sunt implicați într-un accident rutier, sunt obligați să oprească imediat vehiculul, semnalizându-l și să acorde primul ajutor, să cheme ambulanța, sau, în cazurile de urgență, să asigure transportarea persoanei traumatizate la cea mai apropiată unitate medicală. Ulterior, sunt obligați să revină la locul accidentului și să anunțe despre accident Poliția, și să rămână pe loc până la sosirea angajaților Poliției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente