Dorin Goțonoagă s-a clasat pe locul trei la turneul de judo din Germania

17001561_big1488096499

Dorin Goțonoagă (81 kg) a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului de premiere la turneul internațional de judo Grand Prix, care se desfășoară la Dusseldorf (Germania), relatează Moldpres.

El i-a învins, în ordine, pe Diogo Lima (Portugalia), Tim Gramkow (Germania), Etienne Briand (Canada), calificându-se în semifinală, unde i-a cedat lui Atilla Ugvari (Ungaria). În disputa pentru locul III judocanul moldovean l-a învins pe Anri Enukidze (Portugalia) și a intrat în posesia primei de 1.500 de euro.

Ocupanții primelor locuri sunt remunerați cu 5.000 de euro, iar clasații pe locurile II cu 3.000 de euro.

Victoria repurtată de Dorin Goțonoagă, originar din Hâncești, care a făcut primii pași în judo sub îndrumarea fraților Ilie și Mihail Buiuc din localitate, este prima în cariera sa la un turneu din seria Grand Prix. El este medaliat cu bronz la Europenele de tineret.

Coechipierul Nicon Zaboroșciuc (81 kg) a cedat ieri în primul meci disputat. Denis Vieru (66 kg) a obținut două victorii, a suferit două înfrângeri și s-a situat pe locul 7.

Lotul național este pregătit de Veaceslav Bacal. Membrii lui urmează să efectueze în continuare un cantonament la Katowice (Polonia), iar în aprilie să participe la Campionatul European, care se va desfășura la Varșovia.

Cel mai bun judocan moldovean în perioada sovietică a fost Valentin Guțu, care a cucerit titlul de vicecampion european la categoria supergrea. După declararea independenței, Victor Florescu a devenit vicecampion mondial, Victor Bivol a obținut bronzul la Mondiale și Europene, iar Marcel Trudov și Andrei Golban au devenit premianți la Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente