O companie a lansat un serviciu de transfer internațional de bani prin intermediul Facebook

payments

Un startup deschis de doi estonieni a lansat un serviciu care permite utilizatorilor să facă transferuri internaționale de bani prin intermediul aplicației chat a Facebook, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Firma TransferWise, care are sediul în Londra, a anunțat marți că a dezvoltat un chatbot pentru Facebook Messenger, respectiv un program automatizat care ajută utilizatorii să comunice cu companii și efectuează sarcini precum achizițiile online.

Startupul spune că chatbotul său permite clienților să trimită bani prietenilor și familiilor către și din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia si Europa, prin Facebook Messenger. Serviciul poate fi folosit și pentru primirea de alerte referitoare la cursul valutar.

Facebook permite deja utilizatorilor să trimită bani pe piața internă a Statelor Unite, prin aplicația Messenger, dar nu a lansat încă servicii internaționale de acest fel.

TransferWise a anunțat că serviciul său va fi primul care va permite transferurile internaționale de bani integral prin Messenger.

Facebook a permis din aprilie dezvoltatorilor să creeze chatbot-uri pentru Messenger, dorind să extinda folosirea acestuia în serviciile destinate clienților și în tranzacțiile companiilor.

TransferWise a fost lansata în 2011 de estonienii Taavet Hinrikus și Kristo Kaarmann, care erau nemulțumiți de comisioanele mari cerute de banci pentru transferurile internaționale de bani, și este una dintre cele mai cunoscute companii de tehnologie specializate în servicii financiare din Europa.

Compania, evaluată la peste 1 miliard de dolari, este susținută de mai mulți investitori cunoscuți, cum este fondul Andreessen Horowitz din Silicon Valley, fondatorul Virgin Group, Richard Branson, și co-fondatorii PayPal, Max Levchin și Peter Thiel, prin intermediul fondului Valar Ventures.

Clienți din peste 50 de țări trimit lunar aproximativ 1 miliard de dolari prin intermediul site-ului operat de TransferWise.

Chatbot-ul TransferWise este deocamdată disponibil doar pentru Facebook Messenger, dar poate fi adaptat să funcționeze și pe alte servicii populare de chat, a spus Scott Miller, director pentru parteneriate globale la companie.

Concurența pe piața plăților de pe dispozitive mobile și transferurile internaționale de bani se intensifică. La începutul lunii februarie, PayPal a anunțat că aplicația sa de plăți în SUA Venmo va fi disponibilă pe serviciul de chat Slack.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente