(foto) Președintele țării, Igor Dodon, va efectua în luna martie o nouă vizită la Moscova

3
Foto: Facebook/Igor Dodon

După desfășurarea ședinței finale cu privire la crearea și începutul activității Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook, că au fost înaintate sute de propuneri de includere în Consiliul Economic din partea agenților economici, asociațiilor profesionale, organizațiilor de experți și a patronatelor.

„Am aprobat versiunea finală a Regulamentului Consiliului și componența acestuia, care vor fi publicate în curând. Totodată, am examinat invitația privind organizarea unui forum între reprezentanții mediului de afaceri din Moldova și Rusia, ce a parvenit în adresa Președinției din partea Uniunii Antreprenorilor din Federația Rusă, „Delovaia Rossia”. Cele mai importante întreprinderi din diferite sectoare din Federația Rusă și-au arătat interesul și disponibilitatea de a participa la un acest forum”, a menționat Igor Dodon.

Uniunea Antreprenorilor din Federația Rusă întrunește antreprenori din 77 de regiuni ale Federației Ruse, 30 de comitete și 86 de diviziuni de ramură, care activează în mai multe sfere ale economiei ruse, cum ar fi: construcția de mașini, construcții, industria ușoară, agricultură, sfera serviciilor financiare, tehnologia informației și multe altele.

„Astfel, am decis că vom efectua o vizită la Moscova în a doua jumătate a lunii martie. Vom include în delegația moldovenească, pe lângă reprezentanții Consiliului Economic, și alți antreprenori din Republica Moldova interesați să discute și să examineze potențialul investițional, posibilitățile de parteneriat în interesul ambelor părți, încheierea unor acorduri de colaborare de lungă durată”, scrie președintele.

Șeful statului a mai menționat că la finele lunii martie va fi prezentat programul de dezvoltare economică a țării. Acesta va fi consultat cu mediul de afaceri și avizat de Consiliul Economic.

 

Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Photo Credit: Facebook/Igor Dodon
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente