Chiril Lucinschi și-a depus mandatul de deputat și se retrage din PLDM

luc9febr16

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că a decis să-și depună mandatul și să-și încheie activitatea legislativă și politică. Lucinschi și-a motivat decizia prin incompatibilitatea funcției de deputat cu proiectul european în care va fi implicat.

„Postul de televiziune TV7 va fi reformat în baza unui prioect european și va fi condus de o asociație de jurnaliști, care se află în prezent în proces de înregistrare. Am decis să cedez 75 la sută din acțiunile pe care le dețin acestei asociații. În baza postului TV7 va fi creată o platformă de exprimare liberă, de informare corectă și echidistantă, o platformă de creștere și formare a jurnaliștilor. Înțelegând că voi fi parte minoritară a acestui proiect, nu vreau să prejudiciez imaginea și să se creeze interpretări greșite. De aceea am luat decizia să-mi depun mandatul de deputat și, totodată, să scriu cerere de retragere din PLDM. Consider că activitatea mea politică va fi incompatibilă cu acest proiect finanțat din bani europeni”, a spus Lucinschi.

În același timp, Chiril Lucinschi a mulțumit deputaților, colegilor din fracțiune pentru colaborare pe parcursul legislaturilor în care a activat.

La rândul său, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a ținut să aprecieze activitatea lui Chiril Lucinschi în calitate de deputat drept una fructuoasă și de succes.

„Parlamentul va duce lipsa deputatului Lucinschi, care a demonstrat că este un adevărat politician. Vă doresc succese și sper că proiectul despre care vorbiți va contribui ca presa din Republica Moldova să fie liberă și independentă”, a spus Deliu.

Următorul pe lista de supleanți ai PLDM este Alexandru Barbăroșie, președintele raionului Anenii-Noi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente