(foto, video) Cine este protagonistul filmulețelor de la Banca de Bancuri: „Îmi place să îi văd pe oameni zâmbind”

imagine3

„Banca de Bancuri” este un proiect care prezintă autentic situații din societatea noastră și pe care, dacă l-ați urmărit, la sigur ați zâmbit și v-ați regăsit într-o anumită măsură. Videourile pe care le creează băieții din spatele proiectului au mii de vizualizări și comentarii și la scurt timp de la publicare ajung virale pe Internet. Mai mult decât atât, în rolul principal nu este un actor, ci un manager. Pentru Valeriu Rașcu acest proiect este o pasiune prin intermediul căreia își dorește să aducă zâmbetul pe fețele cât mai multor oameni.

„Ideea acestui proiect îmi aparține. O aveam în minte de ceva timp, doar că nu puteam decide dacă trebuie să o dezvolt sau nu, până când într-o zi mi-am zis că trebuie să fac filmulețe care să arate realitatea, doar că împachetate într-o doză de umor și sarcasm”, comentează Valeriu Rașcu, protagonistul filmulețelor.

 

11

Atunci când nu apare în filmulețe, Valeriu este manager de filială în cadrul unei companii în Programe Work&Travel: „Fac parte dintr-o super echipă și mă mândresc cu asta”.

Denumirea de „Banca de Bancuri” a apărut în contextul în care sistemul bancar din Moldova a avut de suferit și atunci a decis că este necesară o Bancă care să adune cele mai amuzante momente din viața de zi cu zi. La filmulețele pe care le creează contribuie toată țara, pentru că se inspiră din realitate zilnică și doar oferă o culoare acestor situații. În spatele proiectului stă și Octavian Munteanu, care nu apare în filmulețe, însă care este responsabil de partea tehnică.

Înregistrarea filmulețelor are loc de cele mai multe ori spontan: „Nu urmăresc cu regularitate pe cineva și nici nu cred că mă inspir de la vreun vlogger. Totuși, încă de mic copil l-am admirat pe Maestrul Gheorghe Urschi. Am citit și recitit de zeci de ori cartea pe care a scris-o, „Eu sar de pe fix”, pe care o primisem în dar, iar primul sketch din cartea acestuia l-am înscenat în clasa a IV-a și a fost «Cuscrele»”.

 

_MG_2432

Pentru Valeriu crearea filmulețelor este un hobby, așa că nu se focusează pe obținerea unui venit: „Poate sună banal, dar îmi place să îi văd pe oameni zâmbind. Sper că Banca de Bancuri îi face pe oameni să zâmbească, pentru că asta mă bucură”.

Îi ia cam 20-30 de minute să filmeze un video, iar succesul pe care îl au acestea se datorează faptului că mulți oameni au întâlnit personajul pe care îl înscenează sau, de ce nu, poate chiar se și regăsesc: „Prin filmulețele mele nu încurajez sau judec un comportament anume. Fiecare decide dacă respectă sau nu eticheta”.

 

_MG_3830

Valeriu ne-a mărturisit că uneori se regăsește și el în filmulețe pe care le face și că și-a setat trei obiective de viitor pentru proiectul Banca de Bancuri:

#1. Vreau să măresc echipa;
#2. Să am un studio, unde să pot crea și dezvolta proiectul;
#3. Mi-aș dori să filmez un serial pentru tineri. Unul amuzant desigur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente