Android şi iOS au acaparat 99,6% din piaţa smartphone-urilor

nieantyfan_21_2_2017_11_2_44_297

Cifrele ultimului trimestru al anului trecut privitoare la sistemele de operare ale smartphone-urilor arată cât de clar domină piaţa Android şi iOS, scrie news.ro.

Conform Gartner, sistemele de operare Android şi iOS s-au regăsit pe 99,6% din smartphone-urile vândute în ultimul trimestru al anului trecut. În acelaşi timp, Windows Phone a scăzut la 0,3 iar BlackBerry OS a fost 0.

În ultimul trimestru din 2016 au fost vândute 432 de milioane de smartphone-uri. 352 de milioane dintre acestea, adică 81,7% din piaţă, rulează Android. Acestora li se adaugă 77 de milioane de iPhone-uri, adică 17,9% din piaţă.

Într-o piaţă care a crescut cu 7 procente în ultimul trimestru, tendinţa este favorabilă celor de la Google. Încet dar sigur, Android continuă să câştige cotă de piaţă de la iOS, singurul competitor rămas în joc.

Google a lansat în ultima parte a anului trecut smartphone-ul Pixel, un produs premium menit să concureze direct cu iPhone. Scopul acestuia este de a face Android mai puternic pe nişa terminalelor de top, acolo unde Samsung pare singurul aliat Google capabil să se bată cu Apple de la egal la egal.

În acelaşi timp, Apple pare să se apropie de momentul în care va ataca o altă piaţă, cum a făcut în 2007 cu primul iPhone. Această piaţă, din toate semnalele de până acum, va fi cea a realităţii augmentate. Este greu de spus cu ce anume va ieşi Apple pe această piaţă, dar o presupunere educată ar fi că Apple va crea un întreg ecosistem de realitate augmentată, unde să deţină software-ul, hardware-ul şi serviciile ulterioare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente