(foto) Atenție, șoferi! Pe mai multe trasee din țară se circulă în condiții de ceață și lapoviță

2

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare sunt prezenți pe drumurile naționale, pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor neplăcute în trafic.

Menționăm că, la moment în mai multe localități din țară persistă ceață și cad precipitații sub formă de lapoviță. Inspectoratul Național de Patrulare atenționează participanții la traficul rutier, că anume în această perioadă cu precipitații se formează pe carosabil polei și vizibilitatea scade, astfel, riscul de producere a accidentelor rutiere este sporit.

Pentru a evita aceste întâmplări, INP recomandă:

# Adaptați permanent viteza la condițiile de drum;
# Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;
# Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile.
# Pietonii sunt îndemnați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate și nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

IPN menționează: orice abatere de la Regulamentul Circulației Rutiere riști să fii sancționat conform legislației, sau mai grav, să fii victima unui accident.

1

2

3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente