Cum e să stai în scaunul unui faraon sau să deschizi un sarcofag? Află în cadrul unei expoziții inedite la Muzeul Național de Istorie

DSC_8031

Începând cu 25 februarie, Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește prima expoziție interactivă de istorie –  „Secretele Egiptului Antic”. Copiii dar și adulții pot face o călătorie interactivă unică, timp în care vor afla enigmele Marelui Sfinx de la Giza, misterele faraonilor, secretele piramidelor, semnificația amuletelor.

Expoziția „Secretele Egiptului Antic” este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Aceasta include prezentări și explicații ale momentelor, personajelor și obiceiurilor esențiale ale Egiptului Antic – una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și ateliere interactive cu scop educațional.

Conceptul unic al expoziției „Secretele Egiptului Antic” permite interacțiunea cu exponatele și implică publicul tânăr într-un joc. Pe durata vizitei, copiii vor intra într-o piramidă, se vor așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag, vor cunoaște arta mumificării și a scrisului vechi, vor crea singuri amulete și bijuterii după modelul celor din antichitate, descoperind semnificaţia lucrurilor pe care le ating.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei (sălile de la parter) în perioada 25 februarie – 30 aprilie 2017.

Vizitarea expoziției se face doar în grupuri, cu programare. Grupul de vizitatori se constituie din minim 5 persoane și maxim 35 de persoane.

Program de vizitare a expoziției:

# luni-duminică, 10.00-17.00 (până la 26 martie), 10.00-18.00 (de la 27 martie)

Expoziția va fi închisă pentru public de Paște (16-17 aprilie) și Paștele Blajinilor (23-24 aprilie).

Tarifele de vizitare:

• Copiii sub 15 ani – 120 lei;
• Adulții – 130 lei.

Facilități la taxa de intrare în expoziție:

• Copiii de vârstă preșcolară – gratuit;
• Elevii care vor vizita expoziția în grup mai mare de 15 persoane vor achita biletul de intrare în valoare de 110 lei/per persoană, iar însoțitorul din cadrul instituției de învățământ școlar are gratuitate.

Biletele pot fi procurate la casa muzeului și online, pe iTicket. Află mai multe detalii pe site-ul muzeului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente