Recomandări de evenimente la care să mergi duminică, 19 februarie

SXYMJMOE9Z

Primăvara e tot mai aproape, motiv pentru care weekendurile ne dau din ce în ce mai multe motive de a ne plănui zilele în oraș. Te-ai întrebat ce poți face duminică la Chișinău? Noi am încercat să găsim câteva răspunsuri.

#1. Târg de caritate: Mărţişor pentru suflet

La Târgul ASK a MOM veţi da cu ochii peste nişte mărţişoare, făcute cu multă dragoste de mâna unei mame. Fiica sa, Andrea, suferă de sindromul Dravet, care a început să i se manifeste de la frageda vârstă de 3 luni. Mărţişoarele nu vor avea un preţ fix, şi veţi putea oferi pentru un mărţişor atât cât veți dori. Toate mărţişoarele au fost confecţionate de mama Andreei, iar banii câştigaţi vor fi folosiţi pentru procurarea medicamentelor destul de costisitoare. Evenimentul va avea loc la hotelul Codru, începând cu ora 11:00. Detalii aflați pe Facebook.

 

#2. Mărţişoare – bucurii pentru cei mai trişti copii

Clubul „MeşteRICH” de la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” invită toţi doritorii (copii, tineri, părinţi, bunici) la un Atelier de confecţionare a mărţişoarelor, care vor fi dăruite copiilor internaţi în spitalele din Chişinău. Atelierul va avea loc în sala Biblioteca Picilor (a doua scară din str. Pușkin, colț cu str. Șciusev). Evenimentul începe la ora 11:00. Mai multe detalii aflați pe Facebook.

 

#3. Spectacolul „Nunta lui Figaro”

„Nunta lui Figaro” este o operă în patru acte de Wolfgang Amadeus Mozart, având denumirea originală: Le Nozze di Figaro. La Teatrul de Operă și Balet spectacolul este înscenat după regia Eleonorei Constantinov, Artistă a Poporului. Spectacolul are loc de la ora 16:00. Informații despre bilete aflați aici.

 

#4. Masterclass de desen

Art Labyrinth vă invită la masterclass-ul condus de tânărul Dinu Lc – cel care știe să dea viață portretelor sale. Școala de arte l-a perfecționat și acum este gata să vă demonstreze cum se desenează emoțiile. Ceea ce trebuie să faceți este să veniți. Materialele – din partea casei.
Acum este momentul să preiei câteva tehnici pentru crearea unui desen cât mai viu/real. Participarea la eveniment:  20 lei. Evenimentul începe la ora 17:00. Aflați detalii pe Facebook.

 

#5. Studying in Germany (special guest: Gleb Miron)

Centrul de pregătire pentru TOEFL „Terra Nova” organizează tradiționala întâlnire cu un student moldovean de peste hotare. De data aceasta, aveți ocazia să-l cunoașteți pe Gleb Miron și experiența sa de studii în Germania. Evenimentul are loc la sediul Terra Nova (str. Miron Costin 7, of. 508). Locurile sunt limitate, motiv pentru care trebuie să vă înregistrați la nr de telefon: 079 581 561. Aflați detalii și pe Facebook.

 

#6. Passengers

Tucano Coffee Brasil organizează o seară de film, începând cu ora 18:00. Vino cu prietenii să vizionați filmul recent lansat „Passengers”, care spune povestea unui viitor în care călătoriile pe alte planete sunt posibile. Aflați detalii despre eveniment pe Facebook.

 

#7. Căsătoria

La Teatrul Național „Eugene Ionesco” aveți oportunitatea să petreceți o seară cu mult haz și veselie, vizionând comedia în două acte „Căsătoria” de N. Gogol, regizată de Slava Sambriș. O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile. Detalii despre bilete aflați aici.

 

#8. Frumoasa călătorie a urșilor panda

Teatrul „Geneza Art” te invită pe data de 18 august la spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca. Spectacolul are loc începând cu ora 19:00. Detalii despre bilete aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente