ZdG: Averea și afacerile noului șef de la Moldovagaz

vasile botnari

Vasile Botnari, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei moldo-ruse Moldovagaz, a trişat în ultimii ani, atunci când ocupa funcţii publice. Acesta nu şi-a declarat imobilul de lux în care locuieşte cu familia, înregistrat pe numele socrilor, dar şi un apartament, la care soţia sa este coproprietară.

Recent, în septembrie 2016, socrii pensionari ai fostului ministru, care nu au afaceri, au achiziţionat alte două imobile din imediata vecinătate a casei în care locuieşte Vasile Botnari, scrie Ziarul de Gardă. 

În cea mai recentă declaraţie, pentru anul 2015, Vasile Botnari indică un salariu de 200 de mii de lei, echivalentul a 16 mii de lei pe lună, şi alte câteva zeci de mii de lei în conturi bancare. Botnari nu declară nici casă, nici apartament, nici automobil, ci doar cote-părţi în două SRL-uri care nu i-au adus dividende.

Astfel, Vasile Botnari este fondator, cu o cotă de 30%, la firma „Vabaro Lux” SRL, împreună cu Veaceslav Barbăroşie, Corina Speian şi Roman Tărâţă, tot el administratorul întreprinderii înregistrate în Străşeni, localitatea sa de baştină. Firma a fost fondată încă în 2005 şi are activităţi în tâmplărie.

Soţia sa, Natalia Botnari, este proprietara companiei „A&N Service”, care deţinea salonul de mariaj „L’amour”, din sectorul Botanica. Informaţii similare găsim şi în declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate ale lui Vasile Botnari depuse în anii precedenţi, cu o singură excepţie. În 2013, acesta a declarat un automobil Skoda, achiziţionat şi fabricat în 2012.

ZdG a constatat însă că, în ultimii ani, Vasile Botnari a trişat, driblând legislaţia. El şi-a înregistrat casa de lux de la Telecentru, în care locuieşte, pe numele socrilor, Anton şi Efrosinia Cucoară, ambii având câte 64 de ani. Casa în care locuiesc Vasile şi Natalia Botnari împreună cu cei doi copii ai lor are două niveluri şi e păzită de compania de pază „Argus-S”, deţinută de Vladimir Plahotniuc şi condusă de Valentin Zubic, fost viceministru de Interne. În faţa casei, lipită însă de gardul imobilului vecin, este instalată o cabină de pază, iar un bărbat care a refuzat să discute ne-a cerut să nu parcăm în zonă, pe motiv că locul este privat.

Vezi articolul integral aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente