(video) Doi tineri au spart parbrizele la opt automobile. Au furat bunuri în valoare de peste 20 000 lei

0-02-05-ba5aa9ba8bb71953f1b5ed9f8f37370fb4dbd988a2758009a136c8e79b173be3_full-700×352

În dimineaţa zilei de 16 februarie curent, Poliţia Capitalei a fost alertată de mai mulţi locatari ai sectorului Centru, comunicând despre spargerea a 8 automobile, parcate în ogrăzile blocurilor de locuit de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Constantin Negruzzi.

Imediat la faţa locului s-a deplasat grupa operativă în componenţa experţilor criminalişti, ofiţerilor de investigaţii şi de urmărire penală. În cadrul cercetărilor demarate au stabilit că pe parcursul nopţii au fost deteriorate parbrizele laterale la 8 autoturisme de modelele BMW, Lexus, Audi, Honda, Renault şi Toyota, dintre care patru automobile, din interior au fost sustrase bunuri materiale în valoare de circa 20.000 lei.

Astfel, a fost constituit un grup de lucru, privind stabilirea tuturor circumstanţelor şi identificarea făptaşilor. Respectiv în urma activităţilor desfăşurate, pe parcursul a 24 de ore, poliţiştii sectorului Centru au identificat şi reţinut doi suspecţi, care s-au dovedit a fi originari din Chişinău şi raionul Cantemir, cu vârstele de 17 şi respectiv 20 ani. Este de menţionat că cel de 20 ani, anterior a fost condamnat pentru infracţiuni de furt.

Totodată forţele de ordine au depistat genţile şi alte bunuri materiale furate la domiciliul temporar al individului de 20 ani, fiind ridicate în calitate de probe delicte. În cadrul audierilor ambii bănuiţi şi-au recunoscut vinovăţia.

În prezent tânărul de 20 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar al doilea este cercetat în stare de libertate, întrucât este minor. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 6 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente