Facebook va permite utilizatorilor singuri să decidă câtă violenţă şi nuditate doresc să vadă

f8-facebook-mark-zuckerberg-0112

Într-o scrisoare publicată ieri, 16 februarie, de către fondatorul Facebok, Mark Zuckerberg s-a anunțat și planul de integrare a unor filtre prin care fiecare utilizator va stabili un nivel propriu de acceptare a conţinutului care include violenţă sau nuditate.

În scrisoarea adresată comunității globale de utilizatori Zuckerberg a anunțat care sunt principiile și o parte din planurile de viitor ale companiei pe care o conduce. Căci, cel mai important lucru pe care îl poate face Facebook este să dezvolte infrastructura socială pentru a oferi oamenilor puterea de a construi o comunitate globală care să lucreze pentru toți, susține el. Iar un aspect atins în adresarea ține și de filtrarea conținutului ofensator.

Acum, Facebook folosește un set de reguli universal valabile pe baza cărora este filtrat conținutul – reguli care stabilesc ce nu trebuie să ajungă în newsfeed-ul oamenilor. Pe viitor, însă Mark Zuckerberg spune că Facebook va oferi fiecărui utilizator posibilitatea de a alege ceea ce vrea să vadă şi ceea ce nu ar trebui să ajungă în newsfeed-ul personal. Fiecare om va putea să decidă câtă violența şi nuditate este dispus să accepte pe Facebook.

Pe baza setărilor individuale, va fi creat un filtru universal considerat general valabil. Acest filtru va fi aplicat celor care nu îşi vor configura filtrul de conținut. Practic, cine nu va seta propriul nivel de acceptare al conținutului ofensator, va fi supus, ca şi până acum, unui filtru general.

De asemenea printre domeniile pe care Facebook se va concentra este și informarea corectă și multilaterală, acesta spund că vor combate știrile false. Dorește să ajute la democratizarea societății și își propune de asemenea să lucreze la instrumente prin care să motiveze oamenii să participe la viața socială și politică a societății din care face parte.

Scrisoarea integrală poate fi citită AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente