Botnari dă asigurări: În 2017, tariful la gaz nu va fi majorat

2_55274800_18532000

La 9 februarie ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a fost ales în calitate de președinte al Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”. O decizie, care a fost criticată de mai mulți politicieni și chiar numită drept un acord secret între conducerea Partidului Democrat și președintele RM, Igor Dodon

În cadrul unui interviu pentru deschide.md, șeful „Moldovagaz”, Vasile Botnari, a precizat că tariful pentru consumatori este stabilit de ANRE, în baza unei metodologii de calcul care ia în considerare costul de achiziție și cheltuielile aferente distribuției. În același timp, acesta a dat asigurări că în 2017, tariful nu va fi majorat.

Totodată, Botnari a comentat a comentat decizia Gazpromului care a respins propunerea premierului, Pavel Filip, privind restructurarea acestei datorii istorice a Transnistriei.

„ Problema datoriilor este complexă. Nu a apărut de un an sau doi, deci nu ne putem aștepta că soluția va fi găsită într-o zi. Suntem în continuă discuție pentru identificarea căilor de soluționare a problemei respective. Din aceste considerente, îmi pare bizară informația difuzată de unele mijloace de informare în masă despre refuzul Gazpromului privind restructurarea”, a mai adăugat Botnari.

Șeful „Moldovagaz” a precizat că avocatul Valerian Mânzat nu a activat niciodată în cadrul instituției. „Mânzat este un personaj căruia i se acordă prea multă atenție. Ca să curmăm speculaţiile: Valerian Mânzat niciodată nu a fost angajat al SA „Moldovagaz”. Din câte ştiu, a prestat anumite servicii juridice în bază de contract, care, de altfel, nu mai este valabil”, a conchis sursa.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente