(video) Unde-s tinerii. Ana Costov, tânăra care pictează cu sinceritate: „Când ai sufletul bogat, atunci poți face orice”

16808547_1536410573054754_1129895136_n

Ana Costov este o explozie de sinceritate și emoție, iar partea interesantă este că tot acest mix poate fi perceput diferit de fiecare dată când așterne o nouă pictură pe foaie. Încă de mică, cea mai plăcută activitate a sa era desenatul, iar odată ce a crescut și-a diversificat eroii pictați, personalizându-i în funcție de sentimente și stări.

Pentru Ana, talentul ei este o chemare. Momentele de inspirație sunt mai degrabă stări sufletești, iar în funcție de ele, picturile Anei, sute la număr, au o tonalitate diferită.

Și-a început studiile la Chișinău, dar le-a continuat la Cluj, acolo unde studiază Grafică. Ulterior, programul Erasmus i-a oferit posibilitatea să cunoască cultura spaniolă într-un schimb academic de cinci luni.

Este fascinată de oameni, iar pe cei mai mulți pe care îi întâlnește îi transformă în eroi ai picturilor sale. „Nu pornesc de la o idee, ci mai degrabă de la un punct pe o foaie, pe care-l las să văd unde mă va duce”, spune Ana.

Vă lăsăm să o cunoașteți mai bine în reportajul de mai jos.

***

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente