Șoferii cu mașinile înregistrate în regiunea transnistreană vor putea să le inregistreze la Chișinau

Nissan_with_PMR_reg_plates

În cadrul şedinţei de miercuri, Cabinetul de miniştri a aprobat o hotărâre care va elimina impedimentele la plasarea în regim vamal de import a mijloacelor de transport cu plăci auto din regiunea transnistreană.

Astfel, conducătorii auto care au deținut până la 1 noiembrie 2016 mijloace de transport cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender le vor putea plasa în regim vamal de import, indiferent de termenul de exploatare, cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Mijloacele de transport vor putea fi vămuite fără prezentarea în original a actelor în baza cărora acestea au fost introduse în Republica Moldova. Pentru plasarea în regim de import va fi necesară completarea de către solicitant a declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea la ultima a documentelor confirmative, eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender.

Ulterior, Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” va efectua înmatricularea acestor mijloace de transport în baza setului de documente menționate și a adeverinței vamale.

Potrivit informațiilor asiguratorilor licențiați din Republica Moldova, în anul 2016 deținătorii unităților de transport din regiunea transnistreană au procurat aproximativ 16 mii de polițe de asigurare de răspundere civilă auto, ceea ce denotă că acest număr de autoturisme circulă constant pe malul drept al Nistrului. Majoritatea dintre aceștia circulă în baza trocurilor eliberate de așa-numitele structuri din stânga Nistrului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente