Recomandări #diez: 17 evenimente la care să mergi în ziua de vineri, 17 februarie

main

Pentru o zi de vineri memorabilă și petrecută util, noi am selectat mai multe evenimente la care să mergeți. Iată ce vă propunem noi:

#1. The leap from Student to Founder

1

Acest eveniment este dedicat studenților care se gândesc sau lansează un startup, își doresc să se întâlneasc cu antreprenorii din lumea tehnologiilor și cei care doresc să cunoască despre noi resurse și oportunități. Evenimentul va avea doi vorbitori pe Andres Susi un manager și investitor cu experiență care a lucrat cu peste 15 companii pe diferite poziții, inclusiv ca fondator. Al doilea vorbitor este Jordan Valdma conducător pe parte de Tech la Transferwise. Mai multe detalii despre vorbitori și evenimentul în sine, găsiți pe pagina evenimentului.

 

#2. IHUB Office Hours – Lean Startup

2

Patru startup-uri sau antreprenori vor beneficia de consiliere gratuită din partea mentorilor din comunitatea iHub. Astfel, cei care sunt interesați despre cum să-și pornească un startup, cum să dezvolte o un produs viabil și cum să lucrezi mai eficinet și mai mult – ăsta e evenimentul pentru voi. Alte detalii găsiți pe pagina de facebook.

 

#3. Public Speaking Competition

3

Elvii din Moldova vor concura între ei și își vor demonstra abilitățile oratorie pentru un juriu internațional. În această vinere va avea loc preselecția pentru competiția finală, planificată pentru 10 martie. În finală va fi ales cel mai bun elev care va vizita Universitatea LCC la sfârșitul lunii martie. Alte condiții și detalii găsiți pe pagina evenimentului.

 

#4. „Cum Moleculele pot Deveni Ținte”. Cancerul poate fi învins!

4

Cum privim cancerul în era post-genomică? De ce cancerul este numit o perversiune finală a genetici – un genom patologic obsedat de replicarea proprie? Elucidarea naturii genetice a cancerului … și alte întrebări vor fi elucidate la eveniment. Evenimentul este parte a unui proiect ce are ca scop informarea și conștientizarea în rândul populației a legăturii semnelor precoce ale bolii pentru o pregătire oncologică corespunzătoare din partea medicului de familie și a specialiștilor, dar și pentru acțiuni de screening pentru anumite localizări neoplazice și categorii de pacienți. Alte informații suplimentare pe pagina de facebook.

 

#5. La un ceai cu Doru Curoșu

5

Clubul Voluntarilor al Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico” Te invită vineri, 17 februarie 2017, ora 16:00, la un ceai cu Doru Curoșu, tânărul proactiv și ambițios, care este convins că tot ceea ce îl face mai puternic, are loc în viața lui, fiindcă învățarea continuă este o cale permanentă spre succes.

Doru Curoșu, actualmente manager Project CODIFUN, a început cariera sa în domeniul voluntariatului și printre succesele lui se regăsesc postul de ex-președinte al Consiliului Naţional al Tinerilor din Moldova, nominalizat de către revista americană Forbes în topul „30 Under 30 Europe” la secția „Politici”, implicat în elaborarea politicilor pentru tineret, membru al organizației europene European Youth Forum și reprezintă Moldova la Summitul Mondial Inovativ pentru Educație, vice-președinte al AIESEC Moldova, organizatorul primului Festival al Tineretului din țară și Consilier în domeniul tineretului la Ministerul Tineretului și Sportului în perioada Guvernului Streleț. Cei care își doresc să-l întâlnesacă pot merge la eveniment, alte detalii aici.

 

#6. Garage48 Chisinau 2017

6

Tinerii care au idei și au nevoie de un impuls sunt invitați să participe la hackathon-ul Garage48 Chișinău 2017. Unde timp de 48 de ore echipele formate din programatori, designeri, specialiști în marketing, antreprenori vizionari, manageri de proiect și alți oameni care vor să dezvolte idei creative pentru prototipuri de lucru. Alte detalii despre hackathon găsiți aici.

 

#7. Spectacolul „Migraaaanți..” de Matei Visniec

7

Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” vă invită spectatorii la „Migraaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita astă de barcă” de Matei Vişniec, regie Sandu Grecu. Alte detalii despre eveniment găsiți aici.

 

#8. Ramiro Arista la Chișinău!

8

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” vă invită la un concert simfonic. Invitatul serii este dirijorul Ramiro Arista din Argentina. Alte detalii despre eveniment pe pagina de facebook.

 

#9. Baletul Spartacus

9

Vineri sunteți invitat și la baletul Spartacus, un balet în două acte de Aram Haciaturian. În distribuție sunt artiști din România, Japonia și Moldova. Libretul de Nicolai Volcov, în redacția lui Igor Cernîșov, Rusia, după romanul „Spartacus” de Raffaello Giovagnoli. Premiera mondială a spectacolului a fost pe 27 decembrie 1956, la Teatrul de Operă și Balet „S. M. Kirov” (în prezent Teatrul Mariinsky) în montarea lui Leonid Iakobson. Alte informații și detalii găsiți pe pagina evenimentului.

 

#10. New Generation Cafe II

10

Cei inteesați sunt așteptați mâine la cea de a doua ediție a evenimentului. Alte informații vă pot oferi organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

 

#11. O istorie foarte simplă

11

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relațiile interumane, despre stereotipuri, despre iubire. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea-singura fiica a unui cuplu înstărit; el-orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă-un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre…viitorul nepot. Alte informații găsiți aici.

#12. Workshop „Freelance – independență și libertate”

12

Vrei să fii independent financiar și să lucrezi fără șefi? Vrei să fii liber, să faci bani aflându-te oriunde: acasa sau în orice colț al lumii? Poți să faci toate acestea devenind freelancer! Dacă-ți dorești asta – înscrie-te la workshopul „Freelance – independență și libertate”. Alte detalii despre eveniment găsiți aici.

 

#13. Cultura urbanistică a orașului Tiraspol (sec. XVIII – prezent)

13

Prezentarea își propune să urmărească transformările orașului Tiraspol în perspectivă istorică. Orgnizatorii vor încerca să prezinte modul în care s-a modificat planul străzilor, arhitectura, amenajarea și spațiile publice ale orașului, paradigmele ideologice și planificarea urbană, utopia orașului socialist și criza modernismului, orașul Tiraspol în zilele noastre. Prezentarea va fi în limba rusă. Alte detalii aici.

 

#14. Networking la un pahar de vin

14

Chisinau Afterworks revine cu un nou eveniment care-şi propune să adune multă lume bună într-o ambianţă de seară relaxantă şi productivă. Intrarea este 100 de lei. În ea sunt incluse o cafea, un ceai, sau un soft drink, fourchette și un pahar de vin „Romatim” + participarea la tombola cu premii(3 perne personalizate marca Voyages Moldavie, 3 abonamente Premium la sala de forţă Alexia, 5 plicuri cu detergent natural din seria Nuci de săpun, 2 tricouri pictate din gama T.art şi abonament SMM pentru o lună în valoare de 100€ de la StudioTechno)! Informații suplimentare pe pagina de facebook.

 

#15. Workshop Gratuit: Rolul partenerilor în business

15

Alexandru Bordea, trainer și cofondator Angry Business va vorbi despre Cum alegem partenerii în afacere; Rolurile și funcțiile partenerilor; Când partenerul este angajat și despre diferența dintre un partener și un investitor. Alte detalii aici.

 

#16. Latino Party

16

O petrecere în stil latin cu dansuri și voie bună. Line up: #THELIGHT and CPC, taxa de intrare este de o sută de lei cu două băuturi incluse, alte detalii aici.

 

#17. Shadow Bangers (Budurin & Maarka)

17

Shadow Bangers este o nouă formulă muzicală a doi DJ. Astfel, Krystyan Budurin & Maarka vă prezintă un proiect Rave post-adevăr pentru cei pierduți. Sunt invitați doar cei cu vârsta peste 18 ani. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente