(grafic) Cât de des cumpără moldovenii de pe net și ce produse aleg

workhardanywhere_16_2_2017_0_6_57_279

Peste 270.000 de moldoveni declară că fac cumpărături online în fiecare lună. Dintre ei cei mai mulți își comandă online haine și accesorii, arată noul studiu realizat de Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului’ (BATI) pentru ianuarie 2017.

Atunci când navighează pe internet, moldovenii își fac timp și pentru cumpărături. Peste 270 de mii dintre ei fac achiziții online în fiecare lună, 280 de mii de câteva ori pe an.

 

unnamed (1)

 

Produsele care ajung cel mai repede în coșul cumpărătorilor sunt hainele și accesoriile, fiind urmate de device-uri mobile (smartphone, tablete si gadget-uri) și rezervările făcute pentru călătorii. Cele mai puțin atrăgătoare oferte pentru moldoveni sunt cele la asigurări. Doar 23 de mii de internauți declară că își fac o asigurare online.

 

unnamed

 

Despre BATI: Asociatia ‘Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului’ (BATI) este o structura asociativa, necomerciala, constituita în 2009 cu scopul de a furniza industriei de publicitate din Moldova indicatori obiectivi si independenți asupra performantelor diverselor canale media, indicatori necesari pentru luarea deciziilor de alocare a bugetelor de reclama pe o baza profesionala. Membri BATI sunt persoane juridice, edituri de presa scrisa si online, agenții si clienți de publicitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente