(foto) Despre arta colajului fotografic cu Maria Guțu – fata care taie desenele luminii

Photo credit: victoriarick.files.wordpress.com
Foto: Imagine simbol: victoriarick.files.wordpress.com

Prin creația sa, prin tăiere, combinarea fragmentelor de imagini, Maria Guțu își propune să ofere o nouă perspectivă de abordare a artei fotografice, iar scopul final e de a arăta și altora modul în care ea vede, simte lumea ce o înconjoară.

Maria Guțu este o tânără artistă de 20 de ani, pasionată de arta colajului fotografic, ce își face studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Lucrările sale sunt inspirate din dragostea ei pentru muzică (The Smiths, Joy Division, Slowdive), literatură (Joyce, Mayakovski, Kafka) și arta vizuală (Man Ray, Braque, Jean Arp, Rodchenko).

Pentru ea colajele sunt o metodă de a-și exprima emoțiile, sunt un soi de jurnal personal, poezie fără cuvinte, bucăți, rupturi din ea. „Inner pieces” este un proiect de lungă durată, în stil monocrom, prin intermediul căruia ea studiază formele, visele, sentimentele care, de altfel, sunt și ele alb-negru.

În cadrul procesului de creație, tânăra artistă deseori se pierde în jocul umbrelor, formelor, aceste trăiri ea le transpune în arta sa uneori atent, migălos, alteori frenetic. Temele abordate de ea sunt natura, sexualitatea, frica și libertatea.

Prin creația sa, prin tăierea, combinarea fragmentelor de imagini, Maria Guțu își propune să ofere o nouă perspectivă de abordare a artei fotografice, iar scopul final e de a arăta și altora modul în care ea vede, simte lumea ce o înconjoară.

Vedeți mai jos lucrările tinerei:

GUM0201701K00-1-02

GUM201701K0009

GUM201701K0011-2

GUM0201701K00-1n-22

GUM201701K0003

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente