Comunitatea absolvenților FLEX din Drochia vă invită la un atelier de scriere creativă – Story Books. Scopul acestui eveniment este de a promova lectura printre tineri într-un mod cât mai creativ și interactiv.

Ce este scrierea creativă?

Scrierea creativă este orice scriere care se află în afara limitelor formelor profesionale, jurnalistice, academice sau tehnice normale ale literaturii, identificate în mod obișnuit printr-un accent pe ambarcațiunile narative, dezvoltarea caracterului, precum și utilizarea de tropi literari sau cu diverse tradiții ale poeziei.

De ce să particip la acest atelier?

Scrierea creativă te ajută să îți folosește imaginația într-un mod inedit pentru a analiza lumea din jur și de a-ți pune întrebări care te vor ajuta să percepi diferit ambianța ta. Încurajând tinerii să scrie diferite relatări, acest lucru îi ajută să examineze mai multe laturi ale istoriei, nu doar o singură perspectivă. Scrierea creativă te ajută să te înțelegi mai bine și să te redescoperi astfel încât să vezi lumea dintr-un alt unghi.
Oricine poate participa la acest atelier, indiferent de capacitățile sale literare.

Ce vei face la eveniment?

#1. vei cunoaște oameni interesanți;
#2. îți vei dezvolta capacitățile artistice;
#3. vei cunoaște mai multe despre FLEX;
#4.  vei afla mai multe despre cultura americană;
#5.  vei interacționa cu absolvenții FLEX din Drochia;
#6. vei depozita energie pozitivă pe mult timp;
#7. vei avea posibilitatea să te alegi cu o carte.

Evenimentul va avea loc la Bibilioteca Publică Raională din Drochia „Iulian Filip”, data de 24 februarie, ora 15:00.

The Future Leaders Exchange (FLEX) oferă elevilor care studiază la liceu, oportunitate de a cunoaște mai multe despre oamenii și cultura din Statele Unite ale Americii în cadrul acestui schimb internațional, în timp ce studiază la un liceu din SUA și trăiesc într-o familie gazdă.

Programul este administrat de către Consiliile Americane pentru Educație Internațională și sponsorizat de către Guvernul SUA. Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook.