Ziua internațională a copilului bolnav de cancer. Donează și tu pentru copii bolnavi din Moldova

kid

În fiecare an, la data de 15 februarie este marcată Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, care a fost inițiată în anul 2002 de Childhood Cancer International. Cu această ocazie, am decis să-ți prezentăm câțiva copii care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Copiii nu întotdeauna sunt dulci și sfințenia întruchipată. Uneori te scot din sărite cu nazurile lor, cu „vreau, vreau, dă” de care se plictisesc într-o zi, cu apucături de alintătură ce vrea ca tot să se învârte doar în jurul ei. Cei mai mari, sunt și ei, uneori, extrem de adorabili, mai ales în perioada de pubertate/adolescență. Cam egoiști, neapărat maximaliști, atotștiutori, cu un spirit aventurier ce îi face pe părinți să-i caute pe la prieteni la o bucată de noapte sau tăcuți, izolați în camera lor, ignorând tot ce se întâmpla în jur și la orice întrebare răspunzând cu aceeași replică: „Dă-mi pace!”.

Uneori, copiii sunt aproape insuportabili, adică exact așa cum ar trebui să fie și asta-i face minunați. Există numeroase cărți, seminare, bloguri dedicate temei educației copiilor, experți în psihologie, care se contrazic între ei, mame care impun cu tot dinadinsul punctul lor de vedere, altele care fac adevărate maratoane de seminare din dorința de a fi mai bune. Pe tema educației putem polemiza la nesfârșit, înșira tot soiul de liste: 10 sfaturi ca să fie mai ascultător, 7 lucruri pe care trebuie să le învețe un copil până la vârsta de…, însă uneori nu e loc de nicio rubrică, listă, recomandări – doar tăcere.

Bănuim că majoritatea oamenilor, experți sau nu în educație/psihologie, părinți sau cei care abia urmează să devină, ar fi de acord cu următoarele:

# un copil mic ar trebui să învețe culorile și nu tipurile de perfuzii;
# un copil mic ar trebui să știe mai multe poezii decât diagnoze;
# un copil mic ar trebui să distingă gusturile a tot felul de gustoșenii, și nu ale medicamentelor;
# un adolescent ar trebui să petreacă noaptea cu prietenii la un foc de tabără și nu la spital, zile și nopți la rând;
# o adolescentă ar trebui să poarte o fustă și nu o pijama zi de zi;
# copiii ar trebui să fie insuportabili și prin aceasta, minunați… și nu maturi, obosiți, răbdători;

Astăzi este Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Mai jos găsești numele a câțiva copii care au fost diagnosticați cu această boală și care au mare nevoie de ajutorul nostru.

Max, Gleb, Xenia, Pavel și mulți, mulți alții care ar trebui să se prezinte anume așa – doar numele și nu vârsta, diagnoza, tratamentul aplicat.
Orice contribuție contează.

Max

Crina

Nicoleta

Liuba

Xenia

Gleb

Adriana

Vladimir

Vlad

Pavel

Olesea

Patrick

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Djein Vacari
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente